MENIU

Scumpiri la gaze şi energie - Ministrul Finanțelor avertizează că va fi o iarnă grea: „Trebuie măsuri urgente”

Florin Spătaru - ministrul Economiei

Florin Spătaru - ministrul Economiei spune că ne așteaptă o iarnă cumplită dacă în perioada următoare nu se vor lua măsuri urgente, având în vedere scumpirile accelerate la gaze şi energie.

„Asta este ceea ce ne aşteaptă dacă nu vom lua măsuri urgente şi tocmai de aceea, eu ca ministru sunt la al patrulea rând de discuţii cu cei din industrie şi am venit atât în coaliţie cât şi în comitetul interministerial care discută energia, să prezint situaţia de fapt.

Să spunem câteva cifre, că vorbim de protejarea consumatorilor casnici şi ai IMM-urilor, lucru care este absolut necesar, pentru că ei sunt categoriile vulnerabile din această ţară. Avem peste 60.000 de companii, IMM-uri, care sunt dependente de aceşti mari producători industriali. Fie că ei furnizează produse şi servicii către aceste companii sau sunt beneficiarele materiilor prime din această industrie. Vorbim de 60.000 de companii, 600.000 de locuri de muncă. Potenţial, dacă aceste companii mari nu vor avea contracte de energie şi contracte de gaz (...), practic aceste companii ar putea să fie în dificultate pentru că nu vor mai putea presta servicii şi primi aceste materii prime de la companiile mari", a declarat ministrul Economiei.

„La nivel european vorbim de situații clare de recesiune. România nu poate fi izolată din punctul ăsta de vedere, tocmai de aceea vin și spun că România are o amenințare din punctul acesta de vedere, dar are și o oportunitate. De ce? Pentru că suntem producători de energie şi de gaz, pentru că putem să producem materii prime, care ar putea la rândul lor să creeze valoare, atât în România, cât şi la nivel european", a declarat Florin Spătaru, marți seara, la un post TV.

Mai multe articole despre:
spataru iarna energie