MENIU

Scandalul din PNL ia amploare. Orban contraatacă, Gorghiu lovește în Falcă și Bolojan

Ludovic Orban contraatacă. Acesta și-a invitat contestatarii la dialog în interiorul partidului. Alina Gorghiu ignoră mesajul și dă vina pe Falcă și Bolojan pentru semnarea protocolului cu Coaliția pentru Familie.

"În ceea ce priveşte poziţiile unor colegi de-ai mei, aş fi preferat ca poziţiile lor publice, mai mult sau mai puţin coordonate, să arate acest eşec lamentabil al PSD-ului şi să-şi concentreze întreaga energie pentru eforturile PNL de a scăpa România de această guvernare nocivă, de această guvernare care distruge imaginea României şi care produce atât rău în societatea românească", a declarat Ludovic Orban, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Ludovic Orban a fost acuzat, din interiorul partidului, că duce formaţiunea într-o direcţie greşită, după ce a mers la vot şi şi-a declarat sprijinul pentru modificarea Constituţiei. Un mesaj postat pe paginile de Facebook ale mai multor lideri ai formaţiunii spune că actuala conducere propune o politică retrograd. Orban susține, în schimb, că referendumul a fost compromis de PSD și că acei colegi care îl contesta ar face mai bine să atace coaliția de la putere și nu pe el. Mesajele au fost postate de Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei şi Alina Gorghiu, senator de Timiș.

Alina Gorghiu a ieșit luni la rampă ca să nege că ar fi semnat protocolul cu Coaliția pentru Familie pentru susținerea referendumului pentru familie. Ea a publicat ultima fila a documentului, în care apar semnăturile lui Ilie Bolojan și a lui Gheorghe Falcă.

În 2016 Partidul Național Liberal şi Coaliţia pentru Familie au semnat un protocol cu privire la organizarea referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei referitor la redefinirea noţiunii de familie.