MENIU

Salariile de la Guvern, majorate pe şest, ţinute "la secret"

Le-au fost majorate salariile pe şest în Parlament, iar acum le ţin la secret! Guvernul refuză să spună la cât vor ajunge salariile subordonaţilor lui Victor Ponta după ce acestea au fost majorate de Parlament, la iniţiativa unui senator PSD. Nici la Cotroceni nu putem vorbi despre transparenţă totală! Într-un răspuns oferit la solicitarea Realitatea Tv, biroul de comunicare al Administraţiei Prezidenţiale a evitat să spună cu cât au crescut salariile şi care este efortul bugetar.

Printr-un amendament depus de senatorul PSD Ioan Deneş, salariile angajaţilor de la Cotroceni şi de la Palatul Victoria au fost majorate, pe şest, începând cu luna iulie, la "nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului". Modificarea a trecut neobservată de Parlament.

Biroul de comunicare de la Palatul Victoria a refuzat să dezvăluie, la solicitarea Realitatea Tv, cu cât cresc salariile, care este numărul exact de salariaţi care vor beneficia de majorări şi care este impactul bugetar. Potrivit unor surse, majorarea s-a aplicat începând cu salariile aferente lunii august şi de ea au beneficiat toţi salariaţii de la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, deşi a răspuns unei solicitări similare, biroul de comunicare de la Cotroceni evită să spună clar cu cât cresc salariile angajaţilor de la Administraţia Prezidenţială. Fără a oferi cifre, biroul de presă spune că este vorba despre "raportarea la nivelul de salarizare stabilit pentru personalul din Cadrul Corpului de Control al Primulul Ministru". Spre exemplu, un director adjunct de la Corpul de control al premierului câştigă 5.700 de lei pe lună, ceea înseamnă că un angajat cu statut similar de la Cotroceni va câştiga la fel.

Administraţia Prezidenţială evită să spună şi care este impactul bugetar, cu alte cuvinte care este suma totală care va fi plătită ÎN PLUS de la buget pentru a acoperi majorarea salariilor.

Majorările salariale vin după ce şi salariile demnitarilor au crescut, de la 1 august. Astfel, premierul câştigă acum aproximativ 15 mii de lei net, iar un ministru - 13.300 de lei net.