MENIU

Emisiunea România 2019. Președintele PMP propune o confruntare Paleologu - Dăncilă. Reacția PSD

Cozmin Gușă în studioul Realitatea TV. Foto: Cristian Otopeanu

Emisiunea România 2019 a ajuns sâmbătă seara la Covasna. ”Suntem în județul Covasna. Sensul emisiunii este legată de normalitate, însă nu în sensul în care vorbește Klaus Iohannis”, a afirmat Cozmin Gușă, realizatorul emisiunii România 2019, de la Realitatea TV.

”Fiecare candidat trăiește prin votanții săi și din acest motiv este important să participe la dezbateri, însă și susținătorii lor au ocazia în cadrul emisiunii România 2019 să participe la dezbateri și să își susțină candidații la alegerile prezidențiale”, a mai afirmat Cozmin Gușă.

”Pentru neajunsurile din zonă cel responsabil este Guvernul României de la București”, a mai spus Cozmin Gușă.

Invitații emisiunii România 2019:

  • Aurelian Bădulescu, PSD, susținător al lui V. Dăncilă
  • Farkas Ambrus Mihai, PNL, susținător al lui K. Iohannis
  • Laurențiu Teacă, ALDE, susținător al lui M. Diaconu
  • Dulanyi Szilard, USR, susținător al lui D. Barna
  • Ioana Constantin, PMP, susținătoare a lui T. Paleologu
  • Attila Korodi, UDMR, susținător al lui H. Kelemen
  • Octavioan Hoandră, realizator emisiunea ”Realitatea Românească”

Eugen Tomac, președintele PMP, a lansat într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii o invitație către Viorica Dăncilă privind o dezbatere cu Teodor Paleologu. ”Chiar și în Teleorman dacă acolo dorește”,

În schimb, Aurelian Bădulescu a precizat că Viorica Dăncilă va avea dezbateri doar cu candidații care contează.

Ioana Constantin, PMP, susținătoare a lui T. Paleologu, a afirmat că românii au nevoie de dezbatere în campania electorală și că Teodor Paleologul, candidațul PMP la alegerile prezidențiale 2019, va participa întotdeauna când va fi invitat la dezbateri electorale.

Aurelian Bădulescu, PSD, susținător al lui V. Dăncilă, a declarat că pentru el este o bucurie să poate arată întregii țări că județul Covasna există și că românii sunt aici, în județ.

Acesta a spus că Viorica Dăncilă este un candidat-femeie, în primul rând, și în al doilea rând Viorica Dăncilă reprezintă un partid care, din păcate, a trecut prin multe încercări din cauza luptelor interne. ”Viorica Dăncilă reprezintă ceea ce românii au ales în 2016, adică Partidul Social Democrat. PSD va reuși să intre în turul II, cu toate problemele pe care acum le are”, a afirmat Aurelian Bădulescu.

Laurențiu Teacă, ALDE, susținător al lui M. Diaconu, a spus că Viorica Dănculă a jucat rolul de prim-ministrul pentru că a primit acest rol de la Liviu Dragnea. ”Rolul doamnei Dăncilă s-a terminat, ea a fost distribuită în altă piesă, în alte direcții, de asta s-a încheiat și alianța PSD-ALDE”, a completat acesta.

Ioana Constantin, PMP, susținătoare a lui T. Paleologu, consideră că Viorica Dăncilă este șefa Guvernului, care s-a întors împotriva cetățenilor țării, pe data de 10 august 2018. ”Doamnă Dăncilă nu cunoaște protocolul, nu ne-a reprezentat cu diplomație în vizitele ei externe. Un șef de stat trebuie să reprezinte corespunzător România”, a mai spus acesta.

Attila Korodi, UDMR, susținător al lui H. Kelemen, spune că nu o cunoaște personal pe Viorica Dăncilă. ”Dacă Viorica Dăncilă ajunge președinte o să aibă o problemă, nu va reuși să gestioneze situațiile complicate. Ca președinte nu mai ai angrenajul partidului în spate și cred că pentru Viorica Dănculă ar reprezenta prea mult și nu ar putea să facă față”, a completat acesta

Dulanyi Szilard, USR, susținător al lui D. Barna, afirmă că Viorica Dăncilă reprezintă vechea clasă politică, fiind creația lui Liviu Dragnea. ”Nu a demonstrat absolut nimic și a comis gafe atât în politica internă, cât și în cea externă”, a mai spus acesta. 

Acesta a mai spus că USR reprezintă noua generație în politică românească care încearcă să realizeze schimbare de care România are absolut nevoie. ”Încercăm să remodelăm statul, bazându-pe pe competențe și pe onestitate. Este nevoie de o schimbare de paradigmă în politica românescă”, a mai afirmat Dulanyi Szilard.

Ioana Constantin, PMP, a spus că este nemulțumită de faptul că Dan Barna nu participă la dezbaterile electorale.

”Mi se pare extrem de importantă dezbaterea, iar fuga asta de dezbatere este și fuga de asumare”, mai declară Ioana Constantin. ”Nu cred că are anvergura pentru a fi președinte de țară”, a completat ea. 

Ioana Constantin a declarat că ”Teodor Paleologu este un om valoros, acel președinte care vibrează cu poporul român”.  Conform ei, România are nevoie de oameni competenți. 

Laurențiu Teacă precizează că ”Paleologu este ca un bishon cu fundiță a lui Băsescu, tuns, frezat și plimbat în lesă”.