MENIU

Rezultate alegeri. PSD, în șoc, luni dimineață. Lider de partid: Multă lume e dezechilibrată

Dumitru Buzatu

Rezultate alegeri. PSD nu se simte prea bine după alegeri. O admite liderul din Vaslui Dumitru Buzatu, care spune că rezultatul e neașteptat. 

Rezultate alegeri. Liderul PSD Dumitru Buzatu spune că scorul PSD la alegerile europene este ”neașteptat”.

”Sigur, e neașteptat pentru noi, însă în condițiile unei campanii electorale desfășurate de-a lungul acestor săptămâni de zile, care a orientat electoratul către această formulă, cred că trebuie să acceptăm, să așteptăm rezultatele finale, să vedem exact cum se vor poziționa partidele și evident, în funcție de asta, se vor distribui locurile pentru Parlamentul European”, a spus Buzatu la RFI Romania.

PSD a pierdut în marile orașe ale Vasluiului, inclusiv în municipiul Vaslui, o lovitură pentru partidul aflat la guvernare, altădată aflat în controlul electoratului. 

Rezultate alegeri: PSD nu crede în demisii?

Liderul PSD Vaslui a mai declarat că în PSD ”e o stare emotivă foarte puternică. Foarte multă lume cred că este dezechilibrată dintre membrii și susținătorii PSD la aflarea exit-poll-ului. Sper însă că vor avea și calmul și obiectivitatea necesară pentru a analiza în profunzime, în detaliu, cauzele care au generat un asemenea comportament electoral și evident, se vor lua și măsurile de rigoare pentru a redresa situația în vederea alegerilor prezidențiale și apoi a celor locale și evident a celor parlamentare de anul viitor”.

Rezultate alegeri Vaslui. Scor șocant pentru PSD, învins la Vaslui de USR-PLUS

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să-și dea demisia, liderul PSD Vaslui a replicat: ”Nu cred în demisiile acestea. De fiecare dată când s-au produs demisii, s-a bulversat absolut toată masa unui partid și de foarte multe ori au rezultat tot felul de lucruri negative, tot felul de sciziuni, tot felul de lucruri care au dus la destrămarea partidelor. În momentul acesta, felul în care s-a guvernat, programul care s-a aplicat și evident, trendul economiei, măsurile luate în sprijinul cetățenilor nu justifică o asemenea decizie”.

Rezultate alegeri: Înfrângere PSD în orașe

Rezultate alegeri. USR-PLUS este marele câștigător al acestor alegeri, reușind să domine detașat în marile orașe ale județului.

La Bârlad, 7.003 oameni au pus ștampila pe USR-PLUS. PSD a obținut 5.699 de voturi, iar PNL-5.497 de voturi.

Tot la Bârlad, PMP a obținut 1.481 de voturi, PRO România – 1.502 voturi, iar ALDE a strâns 1.220 de voturi.

Rezultate alegeri. La Vaslui, Alianța USR-PLUS a obținut 6.783 de voturi, 6.022 de vasluieni au votat cu PSD, iar 4.993 au pus ștampila în favoarea PNL. PRO România a obținut 1.925 de voturi, PMP-1.624, iar ALDE – 1.284 de voturi.

La Huși, 2.366 de voturi au fost pentru PNL, 2.292 – PSD, 2.049 – USR-PLUS.

Mai multe articole despre:
Vaslui rezultate alegeri Dumitru Buzatu