MENIU

REZULTATE ALEGERI PARŢIALE: Ministrul Mihnea Costoiu obţine mandatul de senator în Gorj

REZULTATE ALEGERI PARŢIALE: Ministrul Mihnea Costoiu obţine mandatul de senator în Gorj 

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a obţinut mandatul de senator în colegiul uninominal 2 din Gorj, la alegerile parţiale parlamentare de duminică el fiind votat de 51,8% din alegători, fiind urmat de candidatul PNL Mihai Mazilu, care a luat 17,81%.

Conform datelor finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean Gorj, la Senat, candidatul social-democrat Mihnea Costoiu a fost votat de 26.223 de alegători, obținând 51,8%, actualul ministru urmând să devină senator.

Pe locul doi s-a clasat liberalul Mihai Mazilu, primar al orașului Târgu Cărbunești, el fiind votat de 9.018 persoane, ceea ce reprezintă 17,81%. Următorul clasat este candidatul PDL Liviu Cotojman, votat de 26.233 alegători, respectiv de 12,65% dintre votanți. Candidatul PPDD Simona Man a fost votată de 4.780 de alegători, respectiv 9,44%, candidatul PMP Ion Fugaru, fost viceprimar al orașului Târgu Cărbunești, obținând 2.605 voturi, ceea ce înseamnă 5,15% din voturi. Candidatul FC Ion Săvoiu a fost votat de 1.034 de persoane, acesta obținând 2,04% din voturi.

În Gorj, duminică au avut loc, simultan cu europarlamentarele, şi alegeri parlamentare parţiale pentru un post de senator în colegiul rămas vacant după numirea lui Toni Greblă la Curtea Constituţională.

Colegiul cuprinde parţial municipiul Târgu Jiu şi oraşele Rovinari, Novaci şi Târgu Cărbuneşti.

Mai multe articole despre:
Gorj rezultate alegeri parţiale Mihnea Costoiu