MENIU

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PSD-iștii au avut INTERZIS la petrecere

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PSD-iștii au avut INTERZIS la petrecere

Primele exit-poll-uri care aratătau peste 40 de procente pentru alianta PSD-UNPR-PC nu au reprezintat motiv de sărbatoare la sediul social democratilor din Kiseleff. Spre deosebire de turul de scrutin pentru Bruxelles din 2009, când de pe o scenă special amenajată s-au ţinut discursuri şi s-a aplaudat anul acesta aproape că a lipsit orice spirit de sărbătoare. Doar câţiva curioşi au animat curtea partidului în timp ce liderii au rămas în interiorul sediului şi au aşteptat rezultatele.

La sediului central al PSD a fost linişte aproape toată ziua. Iar linistea a persistat chiar şi până aproape de anunţarea rezultatelor.

E ora 20 si 20 de mninute. Daca in anii trecuti, fix la aceasta ora, curtea  era plina cu sustinatori frenetici...anul acesta doar presa este prezenta.  Printre cabluri si camere de luat vederi il intalnim pe domnul Viorel Alexandru. Are 68 de ani, este pesionar si a reusit, cu ajutorul bicicletei cu care a facut turul tuturor partidelor din Bucuresti in zi de alegeri, sa puna pe jar paznicii de la intrare. Este revoltat de cum se comportă aceștia cu el: " ati auzit cand a strigat BĂI? Intr-un partid asa de delicat..."

Printre cei puţini care au animat curtea şi dar şi intrarea principală s-a numărat şi Marcel Nicolescu, viceprimarul municipiului Bucureşti. Acum două luni era liberal, dar astăzi este un social-democrat cu acte în regula. Si este si euforic in aceste momente: " a organizat din punctul meu de vedere SUPERB...n-au fost incidente la aceste alegeri. Felicitari primarului general Sorin Oprescu, felicitari politiei locale!" A uitat, evident, să felicite cetățenii care au ieşit in numar impresionant la vot...

Cu puţin timp înainte de închiderea urnelor au început să apară şi liderii PSD. Printre primi sosiţi... Ion Iliescu secondat de premierul Victor Ponta, care a ajuns cu cateva minute inainte de ora nouă la volanul unui bolid.

La ora 21:00, in interiorul sediului este agitatie. Mai puţin afară, unde câţiva curioşi s-au adunat în faţa unui monitor gigant.

In doar 16 minute de cand au fost anuntate rezultatele exit-poll-urilor...iar putinii sustinatori ai PSD deja s-au risipit, din curtea din Kisellef...semn ca sloganul “mandria de a fi roman” se vede cel mai bine in fotoliul de-acasa.

Urmărește VIDEOREPORTAJUL realizat de reporterul Cătălin Doscaș și cameramanul Iulian Iorgulescu în care vei vedea atmosfera de la sediul central al Partidului Social Democrat: