MENIU

REVOLTA unui polițist. Apel către Carmen Dan

Carmen Dan, prima reacţie publică despre cazul poliţistului pedofil

Revoltă. Asta a stârnit pedofilul din Bucureşti în rândul colegilor care au lucrat la prinderea lui. Și nu doar cazul în sine, ci și modul cum a fost s-a raportat la el ministrul de Interne, Carmen Dan. O spune un polițist de la Serviciul Omoruri, într-o scrisoare publică. 

POLIŢIST: LE-AM FĂCUT DREPTATE COPIILOR

,,După aproape 3 zile de panică, odiosul ajunge în birou la noi la audieri. Şi recunoaşte. Spune tot. Senin. I-aş smulge dinţii. Am un copil acasă. Colegii mei au şi ei copii. Ăsta a fost şi motivul pentru care am cerut noi ca Serviciu să luăm dosarele cu pedofili. (...) Mostra ADN luată de la odios se potriveşte cu mostrele luate în 2009 şi 2012. Le-am făcut dreptate copiilor. E singura satisfacţie pe care o ai. Ştii că l-ai prins şi că nu va mai face rău."

Poliţistul nu ascunde că e de-a dreptul revoltat după declaraţiile ministrului de Interne, Carmen Dan. 


APEL CĂTRE CARMEN DAN

,, Şi iese ministrul. Rămânem blocaţi. Vrea un pas în spate de la Radu Gavriş, şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei. Pentru ce? De ce? Aaaaa… pentru că nu le-a răspuns reporterilor la telefon? Doamna ministru! Dar nu vreţi dumneavoastră să facem toţi un pas în spate? Că noi ne-am săturat. Şi la Gigina ni s-au cerut paşi în spate şi-am primit 3 controale. Am muncit în cazul ăsta, în cel din 2009 şi în cel din 2012 de ne-au bubuit urechile. Dar nu vreţi să plecăm cu toţii şi să aduceţi dumneavoastră din cei 6.000 de oameni de pe stradă pe care vreţi să-i angajaţi? Cu ce-am greşit? Că ne-am făcut datoria?



Și nu se sfiește să aducă în lumină lipsurile cu care se confruntă în activitate.

POLIŢIST: DE CE NU AVEM PROGRAM DE RECUNOAŞTERE FACIALĂ?

,, Dar poate ne spuneţi de ce poliţia nu are un program de recunoaştere facială aşa cum se lăuda că o să cumpere în 2016. Şi poate nu ştiţi că dumneavoastră nu aveţi ADN-ul în baza de date, așa cum nu-l au toţi românii. Cu ce să comparăm noi mostrele luate în 2009 şi 2012? Cu ce? Şi de când un superior cere explicaţii în dosare pe delegare? (...) Dumneavoastră ştiți cu ce se ocupă Serviciul nostru? Noi nu rezolvăm toate violurile din Bucureşti. Noi rezolvăm crimele. De pedofili am cerut noi să ne ocupăm. Dar ştiţi că viol nu înseamnă pedofilie?! Adică speţa din 2016 era cu o femeie majoră. Şi am fi luat-o şi pe asta dacă ne solicita cineva. "

Sursa: adevarul.ro 

Mai multe articole despre:
scandal poliţie revoltă pedofil carmen dan