MENIU

RELU FENECHIU condamnat. Ce a făcut în prima noapte în arest

<p>Relu Fenechiu</p>

RELU FENECHIU CONDAMNAT. Prima noapte in arest pentru Relu Fenechiu nu a fost una simplă, scrie BZI.ro.

RELU FENECHIU CONDAMNAT. Ajuns în arest, după condamnarea la cinci ani de închisoare, Relu Fenechiu si-a luat fratele in brate si a plans ca un copil. Cu toate ca Arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) este mai mereu supraaglomerat, existand zilnic cate 65 de persoane in arest, Relu Fenechiu a avut norocul chior de a fi cazat intr-o celula cu trei paturi.  Astfel, si-a petrecut prima noapte de arest alaturi de fratele sau, Lucian Fenechiu, si de fostul locotenent, Bogdan Damian.

Nu a intrat prea mult in contact cu ceilalti infractori care se afla in arest. Potrivit reprezentantilor IPJ Iasi, camerele au intre trei si opt paturi supraetajate. In aceeasi zi in care Relu Fenechiu a intrat in arest, politistii au mai dus si doi ieseni dati in urmarire nationala, trei hoti, dar si un criminal, respectiv barbatul care si-a ucis sotia intr-un coafor din Iasi. Cei sase au nimerit, insa, in alte camere de detentie, iar sefii IPJ sustin ca nicio persoana nu a avut parte de tratament preferential. "Va asigur ca in arest nu avem camere de lux. Relu Fenechiu este tinut in conditiile in care sunt tinute toate persoanele din arest. Noi am luat toate masurile pentru a asigura drepturile si libertatile unei persoane condamnate", a declarat Ioan Scripniciuc, chestorul IPJ Iasi.

A refuzat masa de seara

Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu si Bogdan Damian au ajuns in arestul IPJ la aproximativ o ora dupa ce s-au predat, iar la intrarea in camera de detentie au primit lenjerie curata de pat, respectiv cearsaf si fata de perna, dar si produse de igiena, precum sapun si hartie igienica. De asemenea, cu toate ca Relu Fenechiu a refuzat sa primeasca masa de seara, a primit o lingura si un castron. Acestea ii vor fi de folos in cele cateva zile pe care le va petrece in arestul politiei, pana la transferul lui la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Ieri dimineata, persoanele din arest au primit la micul dejun ceai fierbinte, biscuiti de vanilie si gem. De asemenea, fiecare are dreptul ca, o data pe luna, sa primeasca de la familie 10 kilograme de alimente si sase kilograme de apa minerala sau bauturi racoritoare. Cum Fenechiu nu isi va petrece o luna in arestul politiei, el va avea posibilitatea de a primi de la familie sau fostii colegi de partid o cantitate mult mai mica de alimente sau fructe, calculata in raport cu zilele in care va dormi in subsolul Politiei Muncipiului. Oricum, el va avea trei mese calde pe zi, potrivit regulamentului. De asemenea, acesta a primit deja o cartela telefonica, cu ajutorul careia poate da doua telefoane pe zi, unul catre avocatul sau, in caz de nevoie, si unul familiei. Cei doi frati Fenechiu sunt paziti de 27 de politisti, care lucreaza in ture. "Nu ne-a ridicat probleme, s-a comportat normal pentru o persoana in situatia lui", au transmis angajatii Arestului.