MENIU

Referendum justiție: Iohannis cheamă partidele la consultări

<p>Referendum justitie - Klaus Iohannis</p>

Referendum justiție. Președintele Klaus Iohannis se va consulta cu partidele pe tema referendumului pe justiție, au afirmat surse politice pentru Realitatea TV.

Referendum justiție. Președintele Iohannis urmează să cheme la consultările pe teme referendumului pe justiție și partidele politice.

Decizia vine după ce șeful statului s-a consultat cu societatea civilă și cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor. 

Referendum justiție. Consultările cu societatea civilă

Președintele Klaus Iohannis ar fi decis să convoace un referendum pentru Justiție pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare din 2019. Aceasta este declarația reprezentanților societății civile care au participat marți la o întâlnire cu președintele României și care afirmă că „sigur va fi referendum pe justiție pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare”.

Referendum pe justiție. Discuțiile cu ONG-urile s-au încheiat: Iohannis e dispus sa facă referendum

Referendum justiție. Consultările cu magistrații

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, de la ora 17.00, consultări cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema referendumului pe justiţie.

Klaus Iohannis, consultări cu magistrații, la Cotroceni

Referendumul pe justiție ar urma să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare, iar întrebarea ar urma să fie făcută publică până în 4 aprilie.

PSD boicotează referendumul lui Iohannis. ”Vor fi secții de votare separate”. Ce prevede legea?

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, săptămână trecută, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este „aproape hotărât” să organizeze un referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Referendum justiție.  Iohannis a declarat sâmbătă, la Gala TNL, unde a primit premiul "Garantul Democraţiei", că, pentru a da românilor votul înapoi, a început să reevalueze ideea unui referendum. El a afirmat că din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult, din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai bine.

„Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum. Fiindcă doar aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară, îşi bate joc de români. Am invitat deja pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulţi români interesaţi, cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, un referendum în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele politice de bună-credinţă şi împreună cu românii şi cu voi!, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.