MENIU

Cererea lui Klaus Iohannis, de reexaminare a unei legi a justiției, respinsă de Parlament

Cererea de reexaminare a lui Klaus Iohannis, pentru legea 304/2004, una dintre legile Justiției, a fost respinsă de Comisia Juridică, în timp record: doar trei secunde. Cum era de așteptat, și plenul a respins cererea, la vot final.

Ședința era condusă de Eugen Nicolicea. A început ședința comisiei, a supus la vot respingerea cererii de rexaminare, iar majoritatea PSD-ALDE s-a conformat.  Raportul de respingere a fost adoptat cu 12 voturi "pentru" şi 2 voturi "împotrivă" şi urmează să primească votul în plenul de luni al Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, Florin Iordache a anunțat încă de vineri că proiectul va fi trimis președintelui, fix în aceeași forma:

"Proiecul îl vom trimite preşedintelui exact aşa cum este. Proiectul a fost declarat constituţional. Este un demers de a intra cât mai târziu în vigoare această lege, este o lege aşteptată de corpul judecătorilor. Prin înfiinţarea acelei secţii nu facem decât să nu mai existe presiuni asupra judecătorilor, din partea procurorilor DNA. Nu vom schimba nimic ( la proiectul de lege-n.r), o vom retrimite preşedintelui în forma în care a fost declarată constituţională, astfel încât în 10 zile preşedintele va fi obligat să o promulge", a declarat deputatul PSD Florin Iordache. 

Mai multe articole despre:
cerere reexaminare