MENIU

Reacţii internaţionale după întânirea Trump- Iohannis. Ce au titrat CNN sau Reuters

Deloc surprinzător, declaraţiile comune ale preşedinţilor Trump şi Iohannis au avut ecouri în toată presa internaţională. Jurnaliştii europeni s-au concentrat pe comentariile despre NATO. Cei americani, pe războiul dintre Donald Trump şi fostul şef al FBI, James Comey. Totodată, CNN a remarcat că liderul român şi cel american s-au contrazis pe tema ridicării vizelor pentru români.

În jurnalele televiziunilor americane, prima ştire a fost cea despre declaraţiile făcute de Donald Trump cu privire la fostul şef al FBI, James Comey. 

Şi începem cu preşedintele Trump care răspunde şi spune că este gata să depună mărturie sub jurământ cu privire la discuţiile sale cu fostul director al FBI, James Comey. Presa de la Washington susţine că Trump a avut momente în care s-a comportat aşa cum o făcea în campanie.

"Sfidător şi agresiv de lângă preşedintele României. Comportamentul clasic de campanie. S-a jucat cu presa.
Priviţi aceste mâini ridicate. Aşa se întâmplă şi în România. Nu ştiu", a titrat NBC NEWS. 

Jurnaliştilor CNN le-a atras atenţia momentul în care Trump şi Iohannis s-au contrazis pe tema discuţiilor despre Viza Waiver, în urma unei întrebări adresate de corespondentul Realitatea Tv Dana Păcurar.

Prima ştire de pe site-ul agenţiei Reuters este cea despre angajamentul luat de Donald Trump faţă de articolul cinci al NATO. Un articol similar are şi publicaţia Politico.eu, dar şi ziarul german Die Zeit.