MENIU

Reacţie neaşteptată a PSD, după plecările masive la PRU

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că social-democraţii nu sunt îngrijoraţi de plecările spre PRU după ce în ultimele zile mai mulţi parlamentari au demisionat din PSD, menţionând că cel mai probabil vor mai fi astfel de plecări în condiţiile în care ”mulţi nu se vor mai regăsi pe listele pentru parlamentare”.

”Nu ne îngrijorează plecările din PSD spre PRU. Probabil că în următoarea perioadă vor mai fi astfel de plecări, cu atât mai mult cu cât vor începe să se finalizeze listele pentru alegerile parlamentare şi mulţi nu se vor mai regăsi pe aceste liste”, a declarat Neacşu, pentru News.ro. Secretarul general al PSD a precizat că nu este nicio surpriză ca unii dintre parlamentari să plece din partid, precizând ”că e un fenomen normal”.

”Nu ne afectează majoritatea parlamentară aceste plecări”, a mai spus Neacşu. Potrivit acestuia, organizaţiile din ţară întocmesc în această perioadă listele pentru alegerile parlamentare din această iarnă. ”În următoarele două săptămâni vom avea listele pentru alegerile parlamentare de la organizaţiile din ţară, urmând ca acestea să fie discutate în cadrul conducerii PSD şi să fie validate de Comitetul Executiv Naţional”, a mai spus Neacşu.

Mai mulţi parlamentari, printre care Daniel Savu, Cristian Rizea, Ion Eparu sau Marius Manolache, şi-au anunţat în ultimele zile demisia din PSD şi trecerea la PRU. După aceste înscrieri, preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a scris pe Facebook că acum îl aşteaptă în partid şi pe "VP", făcând referire la Victor Ponta. "De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi şi mai puternici...îl aşteptăm pe VP!", a scris deputatul.