MENIU

Reacţia Preşedinţiei la căderea moţiunii: "Din acest moment, răspunderea este a PSD-ului"

Reacţia Preşedinţiei la căderea moţiunii: "Din acest moment, răspunderea este a PSD-ului"

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a declarat, marţi, în contextul în care moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost respinsă, că este răspunderea PSD şi a coaliţiei de la guvernare cât mai prelungesc criza din ţară.

Opoziţia a ratat pentru a patra oară demiterea Guvernului Ponta, la 68 de voturi diferenţă.

De la tribuna Parlamentului, taberele s-au întrecut în ironii şi atacuri. La câteva ore distanţă, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au anunţat că PNL întrerupe orice colaborare cu partidele de la Putere.

"Din punctul nostru de vedere, Opozitia si-a exercitat dreptul constitutional de a depune o motiune de cenzura in aceasta sesiune. Din acest moment, cel putin pentru aceasta sesiune, este raspunderea PSD si a coalitiei de guvernare de a decide cat mai prelungeste aceasta criza pe care de la distanta o percep mai bine in ce priveste consecintele ei asupra imaginii Romaniei. Este raspunderea PSD si a coalitiei in momentul de fata", a spus Mihalache, marti, cu privire la respingerea motiunii de cenzura.

El a sustinut ca Administratia Prezidentiala colaboreaza cu Guvernul, conform Constitutiei si legii, relateaza ziare.com.

"Colaboram in parametrii Constitutiei si ai legii, dar exista o evidenta problema pe care doar PSD se face ca nu o vede", a mai afirmat Dan Mihalache.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL a reuşit să strângă doar 207 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă", în condiţiile în care aleşii Puterii au rămas în bănci, aşa cum s-a decis în şedinţa coaliţiei de guvernare. PNL a reuşit să mai strângă 31 de voturi, dar acestea au fost insuficiente.