MENIU

REACȚIA lui Petre Daea în scandalul de corupție: „Viața particulară și justiția să o lăsăm acolo” - STENOGRAMELE

Petre Daea - ministrul Agriculturii

Au apărut stenograme incendiare în dosarul de la DNA al fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu. În discuțiile cu denunțătorul, Chesnoiu a lansat bomba: nea Petrică, alias Petre Daea, actualul ministru al Agriculturii i-ar fi cerut să îi ajute un apropiat să câștige un post în cadrul ministerului.

„Să lăsăm justiția în perimetrul justiției”, a fost reacția lui Petre Daea.

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu este acuzat de procurori că i-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare unei ”pile” a actualului ministru al Agriculturii Petre Daea. Potrivit referatului DNA, „pila” era Mihai Cosmin Corobea. Adrian Chesnoiu i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să-i dea lui Corobea subiectele „în mare”, nu în detaliu, ca să nu ia 10 şi să bată la ochi.

Denunțătorul din dosar este membru în comisia de concurs și l-a înregistrat pe ministrul Adrian Chesnoiu în timp ce acesta îl presa să facă ceva să îl angajeze pe omului lui Petre Daea şi pe alte 3 persoane.

Chesnoiu: „Deci nu plecați astăzi acasă până nu faceți nota de care are nevoie (…) pentru băiatul acela (n.r. vorbește la telefon) Deci, te duci la (…) și nu plecați până nu rezolvați problema asta, azi! Da? Deja am fost prea domn cu toată lumea. Ce d****u? Chiar la nea‘ Petrică vă găsirăți să … Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte. Da, măcar, d***u, să i le rezolv.”

Astfel, deși postul nu fusese scos la concurs și nu se putea cunoaște numărul concurenților, pentru ministrul Chesnoiu era un lucru cert că Mihai Corobea va ocupa postul, fiind de datoria sa să aducă la îndeplinire solicitarea lui Petre Daea, potrivit referatului DNA.

Denunţător: Ăăă, urmează ăla… Luchianca sau a lu’ Daea, al cui o fi. La cercetare.
Chesnoiu Adrian: Da.
Denunţător: Mai urmează… Ăsta-i pe zece.
Chesnoiu Adrian: Când i-l scoţi?
Denunţător: Termenul …este, pe zece. E …
Chesnoiu Adrian: Zece mai.
Denunţător: Se termină perioada de înscriere. O să luăm legătura cu el să se înscrie.
Chesnoiu Adrian: Da, da.
Denunţător: Că ăştia văd că nu se uită pe site. Ăăă…Aradul şi Dâmboviţa. Aradul a venit azi la înscriere, Dâmboviţa probabbil că urmează, că ştie.
Chesnoiu Adrian: Îhî.
Denunţător: Datele…ce fac cu ei? …Ok?
Chesnoiu Adrian (vorbeşte în şoaptă): Da! Vorbeşti cu Jimmy.
Denunţător: Vorbesc cu el? Şi acum…..
Chesnoiu Adrian: (vorbeşte în şoaptă) (neinteligibil) nu le dăm subiectele. Să faceţi dintr-o lege. După, să-i faci nişte articole, ce i le …noi i le dăm. Articole. Oricum (neinteleigibil) Nu subiecte scrii. Adică daţi-le două, trei foi. Nu …o lege! Să-nveţe!
Denunţător: Îhî. Da, dacă….
Chesnoiu Adrian: (vorbeşte în şoaptă) Şi tu faci subiecte. Subiectu (neinteligibil), din …O.G. 58, articolul 500 – 530.
Denunţător: (neinteligibil) pe articole. pe Secţiuni. (neinteligibil)
Chesnoiu Adrian: (vorbeşte în şoaptă) Pentru că ăştia-s dobitoci! Dacă le dai alea…ia zece! Nu să facă…Ia zece! Nu vreau zecele!…. Crede-mă că-i ştiu cât dă proşti sunt. Ne trezim …la televizor! O ştii bine minte pă aia de la Caraş. (neinteligibil) După aia mai sună pă telefon (neinteligibil).

După ce a primit subiectele, Mihai Corobea a obţinut 71 de puncte, iar contracandidata lui, numai 38. La proba interviu, Corobea a luat 75 de puncte aşa că a fost declarat admis. Iar pe 6 iunie 2022 a fost angajat pe postul râvnit cu un salariu de bază de 10.642 de lei şi un spor de condiţii de muncă de 363 de lei. 

Mai multe articole despre:
daea chesnoiu coruptie