MENIU

Reacţia lui Cristian Buşoi, după ce PNL l-a propus pe Marian Munteanu la Primăria Capitalei

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a anunțat că susține candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei din partea PNL.

"Cu Marian Munteanu candidat, PNL arată clar că face ceea ce societatea civilă așteaptă de la PNL să facă. PNL a luat aminte întotdeauna la ceea ce bucureștenii au cerut: după demisia Guvernului Ponta, PNL a renunțat la guvernare și a susținut un guvern apolitic pentru a dovedi că ascultă vocea oamenilor care protestau în stradă; acum, după ce apar suspiciuni și acuzații, candidatul PNL se retrage fără nicio ezitare ca să nu creeze probleme de morală, dovedind că PNL face ceea ce așteaptă bucureștenii și respectă criteriile de integritate, chiar dacă acest lucru înseamnă o pierdere pentru partid", afirmă Bușoi, conform unui comunicat remis, marți, AGERPRES.

Potrivit acestuia, nu s-a discutat despre o revenire a sa drept candidat.

"Nu am discutat nimic cu nimeni și nu s-a discutat în PNL despre revenirea mea ca și candidat în campania pentru Primăria Generală. Deciziile pe care le iau, le iau cu judecată și nu mă întorc să spun 'hai' unde am spus 'gata', iar decizia pe care am luat-o este să sprijin candidatul PNL la Primăria Capitalei", precizează Bușoi. El arată că este o situație dificilă politic, pentru PNL, și uman, pentru Ludovic Orban, fost candidat al liberalilor la Primăria Capitalei. "Ludovic Orban și PNL nu s-au victimizat și nu au jucat spectacolul de inocență și ipocrizie pe care PSD îl joacă în fața Justiției, ci a luat cea mai clară și onestă decizie ca să nu creeze niciun dubiu asupra PNL", completează Bușoi, apreciind că PNL va câștiga în București. Marți, conducerea PNL l-a propus candidat la Primăria Capitalei pe Marian Munteanu. Decizia finală va fi luată de Biroul Politic Național al PNL, care se va reuni marți, de la ora 18,00.