MENIU

Rareş Bogdan: ”În următoarele 16 luni, România va primi 80.000 de refugiați”

<p>Rareş Bogdan</p>

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, afirmă că România va ajunge la 80.000 de refugiaţi, după ce  Comisia Europeană a anunţat cotele suplimentare de refugiaţi care vor fi impuşi ţărilor UE. Acesta este de părere că cei doi consilieri pe probleme de politică externă ai preşedintelui Iohannis ar trebui muştruluiţi, pentru că l-ar fi dezinformat pe şeful statului. 

"In mod normal, in acest moment, cei doi consilieri de politica externa ai Presedintelui Iohannis ar trebui mustruluiti, atat Leonard Orban, cat si Lazar Comanescu. Este pentru a doua oara cand l-au dezinformat pe tema crizei refugiatilor. Desi Presedintele dadea asigurari ca cifra de peste 6.000 de refugiati care i-ar reveni Romaniei este falsa, se dovedeste acum ca nu a fost, iar dl. Iohannis ar fi facut mai bine daca era putin mai precaut.

De la aparatul d-lui Ponta nu am nicio asteptare, cum nu am nici de la dl. Ponta insusi, care poate sa declare in fiecare zi altceva, nu mai are busola, iar faptul ca inca e la conducerea Guvernului este doar o intamplare nefericita.

Cand am spus zilele trecute ca Romania va avea cotele obligatorii de refugiati, au sarit toti ca arsi, ca nici gand de asa ceva, ca Romania nu poate lua peste capacitatea ei de a gazdui. Iata ca nu prea are ce face, iar dl. JC Juncker tocmai ce ne baga pe gat vreo 7 000, asta in prima faza. Pana la urma, in urmatoarele 16 luni, daca se continua in acelasi ritm, vom ajunge la 80 000 si vom fi si fraierii care sa aleaga printre ultimii, adica nu dintre cei educati din Siria, tara cu cea mai mare intelectualitate din Orientul Mijlociu arab, asta datorita tatalui lui Bashar al-Assad, care a investit enorm in universitati si educatie.

Sigur, imi pare rau ca vorbesc in termenii astia de niste oameni nefericiti, izgoniti de la casele lor de un razboi distrugator, dar ma obliga Germania, care face "trierea". Si uite asa, in realitate, cotele astea s-au facut dupa numarul populatiei si nu dupa gradul de dezvoltare, posibilitatile economico-sociale, necesitatile pietei muncii, dorintele guvernelor, respectiv PIB-urile tarilor. Germania da zilnic cote “voluntare” obligatorii
smile emoticon

Germania, care declara zilnic ca poate lua ba 500.000, ba 800.000, a mai tras o data clapa unei Europe care nu stie cum sa reactioneze la jocul germano-american si germano-rus. America, satula de inadecvarea europeana, atrage cu forta batrana Europa in conflictul din Siria, Rusia isi freaca mainile de fericire si se pregateste de confruntarile de pe pamant sirian, pornind de la baza de la Tartus, Turcia face exclusiv jocul Statelor Unite, Grecia balanseaza nehotarata intre interesele NATO & SUA si cele ale noilor sai prieteni rusi, iar batrana Europa se trezeste ca trebuie in fata unei noi probleme reale, poate cea mai mare de la Al II-lea Razboi Mondial incoace, fara sa poata sa reactioneze din cauza valorilor europene, promovate cu asiduitate: respect, acceptare, toleranta etc.", a scris Rareș Bogdan, pe pagina personală de Facebook.

României îi revin 4646 de refugiaţi, care se adaugă la cota iniţială şi duc numărul la 6351.