MENIU

Rareş Bogdan: De ce se va intra în turul 2 al alegerilor prezidenţiale cu doar 15 procente

<p>RAREŞ BOGDAN</p>

Jurnalistul Realitatea TV Rareş Bogdan analizează, într-un articol postat pe contul său de Facebook, scenariile posibile pentru scrutinul prezidenţial şi crede că am putea avea un candidat care va intra în turul II cu un scor mic, de doar 15 procente. 

"ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 sau Romania faramitata politic. La mai putin de 5 luni pana la primul tur a alegerilor prezidentiale, 2 noiembrie 2014 asistam la cel mai spectaculos START catre Cotroceni. Practic in acest moment, ca niciodata in ultimii 25 de ani nu stim nici macar candidatii siguri pentru batalia din 2 noiembrie....Partidele asteapta ca niciodata si surprizele se vor tine lant..... In STANGA vor candida foarte probabil Victor Ponta dublat insa de Sorin Oprescu-cel care daca nu va candida va fi arestat rapid in Dosarul "Jaf la Primaria Generala" si Mircea Geoana ceea ce ii va genera probleme serioase candidatului Ponta iar in DREAPTA vom avea inflatie de candidati prin intrarea in lupta a lui Mihai Razvan Ungureanu din partea ForteiCivice, a lui Cristian Diaconescu din partea PMP, cel care va lua voturile fidelilor inca lui Traian Basescu, a lui Calin Popescu-Tariceanu din partea "Initiativei Liberale"- candidatura care se va materializa doar in cazul in care Ponta va candida si "liberalul rosu" va primi ordin si finantare sa sporeasca degringolada Dreptei, a lui Catalin Predoiu din partea PDL, a lui Klaus Johannis din partea PNL si inca unui independent de Dreapta plus a lui Kelemen Hunor din partea UDMR (6%-scosi astfel din calcul) si a lui Dan Diaconescu PPDD (alti 4%-scosi din calcul). Nu cred ca fuziunea PNL-PDL se va intampla foarte repede, din pacate pentru Dreapta romaneasca si pentru scena politica romaneasca in general", scrie Rareş Bogdan.

"Deci, STANGA cu Ponta/Geoana/Oprescu se va bate pe 40%, POPULISTII cu DD si ETNICII cu Kelemen, Ultranationalistii cu VadimTudor vor lua alaturi de "si altii" aproximativ 15% iar restul de 45% se vor impartii intre candidatii de DREAPTA, Johannis/Predoiu/C.Diaconescu/Independentul de Dreapta/Tariceanu/MRU adica 6 candidati pe 45% din totalul voturilor. In CONCLUZIE vom putea avea un candidat de DREAPTA ce va intra in Turul 2 cu sub 15% , asta daca Klaus Johannis nu se va transforma dintr-o "Holograma" intr-un candidat viu, eventual chiar un candidat al unui partid de dreapta rezultat prin fuziunea dintre PDL si PNL, adica a celor doua partide care la fel ca si PSD se afla in conflict deschis cu Traian Basescu. Si bineinteles in cazul in care pana la Congresul PNL de la sfarsitul acestei luni nu vom avea o intrare surprinzatoare in arena poolitica liberala al actualului director SIE, fostul vicepresedinte liberal Theodor Melescanu care ar urma sa fie sustinut la Congres de catre Norica Nicolai, Eugen Nicolaescu si printr-o pirueta de 180 de grade de catre Ludovic Orban. Se anunta o vara la fel de fierbinte, daca nu chiar mai fierbinte ca cea din 2012. De urmarit.......", mai adaugă jurnalistul şi realizatorul Realitatea TV.