MENIU

Rareș Bogdan, reacție violentă pe Facebook. ”Este începutul dictaturii!”

Rares Bogdan

Rareș Bogdan a comentat pe Facebook decizia luată de BEC privind respingerea înscrierii USL-PLUS în competiția electorală. 

Rareș Bogdan a reacționat dur după decizia BEC de a bloca înscrierea USR-PLUS în alegerile europarlamentare din luna mai. 

”Inadmisibil asa ceva! Asta este inceputul DICTATURII. Alianta Usr - Plus trebuie lasata sa se bata in Alegeri. Opriti ABUZURILE. Total de partea lui Dacian si Dan Barna in aceasta lupta. TOTAL! Uniti Salvam toata Romania! Doar IMPREUNA putem reusi. Mi-as dori ca PNL, PMP si Demos sa se ralieze acestui demers si sa ii sustina total in incercarea de anulare a acestei decizii mizerabile a Biroului Electoral Central. Azi sunt ei, maine sunteti VOI. Luptati impreuna! Pentru ROMANIA! Fara PSD/Alde si Udmr!”, scrie rareș Bogdan pe Facebook. 

Alianța USR-PLUS nu poate candida la europarlamentare. Biroul Electoral Central a respins înscrierea Alianței în competiția electorală. 

Motivul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice, a explicat ulterior un comunicat de presă al PLUS. 

BEC a respins înscrierea USR-PLUS în alegeri: ”E o decizie luată la presiunile regimului Dragnea” 

Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019. „Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România. N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide și voința celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianța 2020 USR PLUS, de „Fără Penali“, de „Oameni Noi“, de tot ceea ce înseamnă această Alianță și de toate speranțele care sunt legate de ea”, spune comunicatul.

Alianța acuză BEC că încalcă dreptul celor două partide de a fi votate și dreptul românilor de a vota. 

„Mai întâi, au încercat, luni în șir, să împiedice înregistrarea Mișcării România Împreună (RO+). De data asta, blochează Alianța 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votați, dar și dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susținerea a aproximativ 20% dintre români. 

Angajații primăriei sector 4 montează corturi electorale PSD, acuză USR 

Este un act profund nedemocratic prin care se încearcă să fim scoși din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să mențină echilibrul democratic. 
Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte și avem încredere că judecatării vor îndrepta abuzul comis de BEC.

Vom merge mai departe și dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalți. Vom merge alături în campanie și vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali și fără hoție și suntem dispuși să ne batem până la capăt pentru asta”, mai arată comunicatul de presă.

Mai multe articole despre:
BEC Rareş Bogdan USR-Plus