MENIU

Rareș Bogdan: Nu se mai justifică păstrarea MCV pentru România

Jurnalistul Rareș Bogdan, realizator al emisiunii Jocuri de Putere, a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că "nu se mai justifică păstrarea MCV pentru România", având în vedere evoluția în planul justiției. În viziunea sa, prioritar atât pentru președintele Klaus Iohannis, cât și pentru premierul Victor Ponta "este obligatoriu scoaterea României de sub MCV și accederea la Schengen".

"România încă nu trăiește în săptămâna luminată, nici perioada luminată. Probabil, după această campanie masivă de curățire a spațiului public din România, în special al celui politic, probabil va veni și săptămâna luminată. Nu știu dacă va fi în acest an sau dacă va fi anul viitor. Important este să nu ne pierdem speranța. Mi se pare absolut normal ca DNA, care are nu mai puțin 48 de înalți demnitari, care au fost cazuri deja orchestrate de către DNA, să fie lăudată. Dar eu sunt un om care mă uit, în primul rând, spre România și, mai puțin, spre alte zone și spun așa: tocmai datorită activității DNA și a ANI, dar și instituțiilor care funcționează în statul ăsta, și nu sunt multe, din păcate, alături de DNA, probabil mai putem adăuga doar serviciile de intelligence, SRI, SIE - deci instituțiile de forță ale statului român. Dar, tocmai de asta, cred că ar trebuie foarte serios ca președintele României, premierul României să își pună în obiectivele pe următoarele șase luni de zile scoaterea României de sub MCV. Nu cred că, în acest moment, dat fiind evoluția, pe justiție, în special, a României se mai justifică păstrarea MCV pentru România.

Prioritar pentru președintele Klaus Iohannis și pentru premierul Victor Ponta, pentru liderii partidelor din România este obligatoriu scoaterea României de sub MCV și accederea la Schengen. Acestea sunt două priorități care nu țin de partid politic, nu țin de personalitatea care solicită acest lucru. Țin de România și de interesul național al acestei țări. DNA a dovedit, în ultimele șase luni, că își face treaba. Sigur, rămâne un semn de întrebare la care vor trebui să răspundă oficialii sau mai marii DNA ce s-a întâmplat, cu precădere în perioada 2012-2014 septembrie. De ce nu au ajuns la maturitate toate dosarele, de ce anumite dosare au stat în anumite sertare. Dar astea sunt o altă discuție. Să ne uităm la rezultate. Rezultatele sunt mai mult decât încurajatore", a declarat Rareș Bogdan.