MENIU

Rareș Bogdan, despre interceptările în care apare numele său: Vreau să mă adresez doamnei Kovesi

<p>Rareș Bogdan, despre interceptările &icirc;n care apare numele său: Vreau să mă adresez doamnei Kovesi</p>

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareș Bogdan, a declarat, vineri seară, la Prime Time News, în contextul apariției numelui său în interceptările din referatul procurorilor DNA, prin care se solicită arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie, că nu înțelege ce caută în acest dosar, subliniind că mult mai grav este faptul că președintele Klaus Iohannis apare menționat în această 'ecuație'. Rareș Bogdan a afirmat că dorește să se adreseze șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorului de caz, pentru a-i întreba de ce apare în aceste interceptări.

"M-am trezit într-un film SF. Nu știu de ce procurorul de caz mă consideră relevant să apar în acest caz și de ce este relevant pentru un caz, ca ăsta, numele lui Iohannis. Nu m-am mai întâlnit cu Klaus Iohannis de la emisiunea din 25 ianuarie. Telefonul meu este ascultat, pot să îmi scoată toate convorbirile să vadă. Nu îi știu e-mailul lui Klaus Iohannis (...) Mi-am asumat că am fost un jurnalist pro-Iohannis. De construire de majorități nu mă ocup eu, chiar dacă mi-aș dori ca Guvernul Ponta să cadă, nu mă ocup de asta. Nu e traba mea să fac majoritati. Marian Vanghelie e un personaj, e un lăudăros simpatic, un fanfaronar. De ce a folosit numele meu, nu știu. Când va fi mai puțin grav, la un ceai, o să îl intreb: 'Măi Mariane, de ce m-ai băgat pe mine?'. Unu la mână, eu nu mă trezesc niciodată înainte de ora 10, nu ies înainte de ora 11 din casă. De ce să mă duc eu la Iohannis? Nu mă duc. Ce treaba am eu cu Iohannis?", a declarat Rareș Bogdan. 

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a afirmat faptul că această situație "i-a creat o problemă lui Klaus Iohannis" și nu lui.

"Putea să zică de Obama sau că vorbea cu Merkel, eu știu de ce îi zice femeii ăleia. Eu sunt un om simpatizat, l-o fi folosit pentru că toți oamenii știau că l-am cunoscut pe Klaus Iohannis și pentru că l-am susținut în campanie, or fi  crezând că am o relație specială cu el. Nu înțeleg ce caută numele meu în acest dosar, într-un dosar în care Marian Vanghelie e acuzat de abuz în serviciu și spălare de bani, apare numele unui jurnalist și, mult mai grav, faptul că au introdus numele președintelui României, într-o astfel de ecuație mi se pare foarte grav. Nu înțeleg de ce a făcut-o procurorul (...) Eu îmi câștig notorietate cu asta, dar mă deranjează că a introdus numele președintelui României.  Poate are o justificare procurorul. Aș vrea să mă întâlnesc cu procurorul să îl întreb ce a gândit (..) Vreau să mă adresez doamnei Kovesi și vreau să mă adresez procurorului de la Secția 1 și procurorului de caz să mă primească, să stau de vorbă cu dânșii, să îl întreb pe procuror cu respect, cu drag: 'eu în ultimii doi ani de zile am vorbit de direcția asta, cred că faceți o treabă bună, dar de ce mă băgați în treaba asta?'. Care e relevanța, în caz, a faptului că Vanghelie s-a lăudat la o fătucă, spunându-i 'vorbesc eu cu Rareș Bogdan' pentru că e perceput ca jurnalistul de Prime Time, cel mai cunoscut, cel mai apropiat de mișcarea Klaus Iohannis președinte. Poate omul nici nu a vrut și nu a realizat că îmi creează mie o problemă. Mie nu mi-a creat vreo problemă, dar i-a creat o problemă lui Klaus Iohannis", a mai spus realizatorul emisiunii Jocuri de Putere.