MENIU

Rareș Bogdan: ”Dacă Sorin Cîmpeanu (ALDE) candidează la Capitală, are mari șanse să câștige”

Cele mai mari șanse la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei le are Sorin Cîmpeanu, consideră realizatorul TV Rareș Bogdan care a anunțat că, potrivit unor surse, acesta va fi cel care va candida din partea ALDE în locul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Rareș Bogdan consideră că liberalul Cătălin Predoiu ar fi putut câștiga alegerile în Capitală dacă ar fi fost ales candidat încă de prima oară, însă, în contextul de față, ”pornește cu a treia șansă”.

În opinia sa, Bucureștiul va fi câștigat sau de Traian Băsescu, dacă va candida, sau de către Sorin Cîmpeanu, din partea ALDE, dacă acesta va intra în cursă. ”Este un om excepțional. Cred că ar fi un primar excepțional pentru București. A dovedit-o la Universitatea de Științe Agricole. A fost și printre cei mai buni miniștri pe care i-a avut Ponta”, a precizat Rareș Bogdan. ”D-na Ioana Tăriceanu a fost invitată la DNA Brașov, dl. Tăriceanu a însoțit-o. Tăriceanu nu va candida și va intra în luptă Sorin Cîmpeanu”, a adăugat realizatorul TV.

Cătălin Predoiu este al patrulea liberal nominalizat de către partid, după Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Marian Munteanu. Ultimul şi-a anunţat miecuri retragerea ca urmare a acuzaţiilor venite din partea societăţii civile privind simpatii legionare. 

De asemenea, conducerea PNL Bucuresti a validat, joi, candidatura Cristinei Pocora la Primaria Sectorului 3, in locul candidatului propus initial - Florin Stefan Vasile.Potrivit unor surse politice, motivul schimbarii este faptul ca, in urma unei analize a organizatiei, Stefan Vasile nu ar fi putut performa, existand totodata si o problema de notorietate, in timp ce Cristina Pocora a fost dispusa sa isi asume candidatura.

Judecătorii Curţii Constituţionale a României vor discuta sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur în şedinţa de miercuri, 4 mai, cu două zile înainte de startul campaniei electorale. Anterior, jurnalistul Liviu Avram a declarat că Tribunalul Bucureşti a decis transmiterea către CCR a sesizării sale privind excepţia articolelor din lege privind numărul necesar de semnături pentru un candidat independent şi organizarea alegerilor locale într-un singur tur.