MENIU

Rareș Bogdan aruncă bomba: Propunerile lui Dăncilă pentru Comisia UE, neacceptate la Bruxelles

Viorica Dăncilă, alături de Ursula von der Leyen

Rareș Bogdan susține că propunerile Vioricăi Dăncilă pentru postul de comisar european alocat României sunt ”neacceptabile” la Bruxelles. 

Rareș Bogdan a declarat luni că ambele propuneri ale Vioricăi Dăncilă pentru postul de comisar UE - Rovana Plumb și Dan Nica - sunt de neacceptat pentru Bruxelles. 

”Șansele ca unul dinte cei doi să ajungă comisar european sunt egale cu zero. România e singura țară care a făcut propuneri inacceptabile. O somăm pe doamna Dăncilă să treacă de îndată la alte propuneri. E foparte important să abă o discuție cu președintele României vizavi de această propunere”, a spus rareș Bogdan, care a precizat că veștile i-au parvenit de la Bruxelles. 

Viorica Dăncilă s-a întâlnit săptămâna trecută la Bruxelles cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre portofoliul alocat României în colegiul comisarilor. Potrivit unor surse, premierul ar fi cerut ca România să preia portofoliul de comisar european pentru Transporturi, Energie sau Mediu.

PNL ceruse deja premierului să retragă propunerile transmise. Liberalii susţin că România riscă să piardă acest portofoliu pentru că atât Rovana Plumb, cât şi Dan Nica au probleme de integritate. Pe numele Rovanei Plumb a fost formulată o cerere de urmărire penală, în dosarul Belina, iar Dan Nica a fost şi el vizat de o astfel de cerere în dosarul Microsoft.