MENIU

Mănescu: Am primit AMENINŢĂRI în timpul mandatului, presiunile "sunt o realitate" la Transporturi

<p>Ramona Mănescu</p>

Fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu (PNL) afirmă că "presiunile sunt o realitate" la Ministerul Transporturilor şi că s-a confruntat pe perioada mandatului cu ameninţări şi încercări de intimidare, fără să ofere însă detalii despre persoanele în cauză.

"Pe durata mandatului meu s-a aplicat legea, iar atunci când am constatat încălcarea acesteia au fost destituiţi funcţionari, aşa cum bine ştiţi, sau consilii de administraţie, indiferent de presiunile care s-au făcut. După cum aţi observat şi din ancheta în curs de desfăşurare la CFR Marfă, presiunile sunt o realitate la Ministerul Transporturilor şi sunt exercitate în principal de acele grupuri care au deranjate de acţiunile mele. Sper ca aceste grupuri să nu se folosească de acest prilej pentru a-şi recupera poziţiile. (...) Indiferent de presiunile şi ameninţările pe care le-am primit, şi nu au fost puţine, indiferent de modul în care s-a încercat intimidarea mea, vă spun că nu mi-a fost teamă să continui schimbările şi sper ca acet lucru să se întâmple în continuare cu cel care va veni după mine", a spus Mănescu.

Ea a susţinut miercuri o declaraţie de presă, de 15 minute, în care a făcut un bilanţ al mandatului de şase luni la conducerea Ministerului Transporturilor, la finalul căreia jurnaliştii nu au putut însă adresa întrebări.

Mănescu a trecut în revistă principalele proiecte în care s-a implicat şi a cerut ca noul ministru să le finalizeze.

Ea a mulţumit premierului pentru sprijinul acordat în guvern, precum şi colegilor din Cabinet, instituţiilor statului şi funcţionarilor din minister cu care a avut o colaborare foarte bună.