MENIU

Ramona Bruynseels, despre gafa Rusia membră NATO. "A fost o inversiune a topicii frazei"

După ce a susținut într-un interviu că Rusia e în NATO alături de România, candidata la alegerile prezidențiale ține să precizeze că a fost vorba de fapt de "o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere".

După ce a susținut într-un interviu că Rusia e în NATO alături de România, Ramona Ioana Bruynseels, candidata la prezidențiale a partidului fondat de Dan Voiculescu, precizează pe Facebook că a fost vorba de fapt de „o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere” și că ea se referea la faptul că „România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia”.


Bruynseels se declară „convinsă nu pune nimeni la îndoială faptul că nu aș ști structura NATO și relațiile ei cu Rusia”, publicând chiar două fotografii, una din timpul unui exercițiu militar NATO de la Turda, cea de-a doua în care apare Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general NATO.

"Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicați în tot ce se întâmplă în regiunea noastră și împreună trebuie să veghem asupra stabilității regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere.

Da, am avut o exprimare nefericită și a fost speculată ca atare", a scris ea pe Facebook.

Într-o emisiune, luni seară, la Digi 24, Ramona Ioana Bruynseels, candidată la prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste fondat de Dan Voiculescu, a declarat că Rusia, ca și România, este parte a NATO.

„Nu îi ignorăm total și nici nu avem cum. Suntem, împreună cu Rusia, parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO, pe partea militară", a spus ea, potrivit unui fragment video din emisiune postat de parlamentarul USR Claudiu Năsui.

Mai multe articole despre:
rusia nato Ramona Ioana Bruynseels