MENIU

Ambasada SUA, sub asediu! Americanii, atac cu grenade lacrimogene asupra forțelor pro Iran

Forţele de securitate ale ambasadei americane din Bagdad au lansat în prima zi a anului un atac cu grenade lacrimogene pentru a dispersa sute de irakieni pro-Iran care ardeau un drapel al Statelor Unite.

Marţi, după ce au atacat timp de câteva ore ambasada americană, sute de persoane au anunţat că vor picheta ambasada pe timp nelimitat, cerând plecarea americanilor din Irak după ce forțele aeriene americane au atacat pozițiile pro Iraniene din Irak. Atacul s-a soldat cu 25 de morţi din rândul forţelor Hezbollah din zonă, anunță CNN.

Președintele american Donald Trump a declarat că nu se așteaptă la un conflict cu Teheranul după ce demonstranți proiranieni au atacat Ambasada SUA.

„Nu preconizez să se întâmple asta”, a afirmat Trump, aflat cu ocazia Revelionului la reședința sa de vacanță din Florida, după ce un reporter l-a întrebat în legătură cu posibilitatea unui război cu Iranul.

„Îmi place pacea”, a adăugat președintele.

Donald Trump acuzase, inițial, Iranul că s-ar afla în spatele atacului asupra ambasadei americane. „Vor plăti un preț foarte mare! Nu este un avertisment, este o amenințare. La mulți ani!”, a spus președintele SUA într-o postare publicată pe Twitter de Anul Nou.

 

Mai multe articole despre:
razboi