MENIU

Raețchi: PSD a recunoscut că vrea să amâne încă patru ani votul prin corespondență

Deputatul PNL Diaspora, Ovidiu Raețchi, a afirmat, în cadrul unui comunicat de presă, că, după toate semnalele, PSD a recunoscut că vrea să amâne adoptarea votului prin corespondență cu patru ani, inclusiv prin vocea vicepreședintelui Comisiei de Cod Electoral. Potrivit deputatului liberal, acesta trebuie adoptat de urgență pentru a fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016, "o nouă amânare fiind imposibil de înţeles".

„Am citit cu surprindere declarațiile vicepreședintelui PSD al Comisiei de Cod Electoral, doamna Gabriela Podașcă, care a afirmat implicit că se ia în considerare implementarea votului prin corespondență abia la alegerile prezidențiale din 2019. „Nu există o decizie clară privind votul prin corespondență pentru un anumit tip de scrutin. Dacă se aplică la parlamentare, prezidențiale”, au fost declarațiile exacte ale dnei. Podașcă, așa cum au apărut în presă. După ce au amânat tema timp de şase luni şi au refuzat să răspundă solicitărilor PNL de a convoca o sesiune extraordinară pentru adoptarea votului prin corespondență, așa cum se procedează în chestiunea Codului Fiscal, PSD admite – nici mai mult, nici mai puțin – că ia în calcul amânarea cu 4 ani a votului prin corespondență!”, scrie Ovidiu Raețchi.

Mai mult, Raețchi a punctat faptul și că PNL a depus, în urmă cu câteva luni, un proiect privind votul prin corespondență pe baza căruia se pot începe discuțiile, în contextul în care PSD a insinuat că este necesară o altă inițiativă.

“Fac un apel la PSD și la actuala majoritate guvernamentală de a reveni la sentimente mai bune față de românii care trăiesc și lucrează în străinătate pentru a începe discuțiile și dezbaterile constructive pe marginea votului prin corespondență. Un prim pas a fost deja făcut, Mihai Voicu convocând Comisia de Cod electoral, dar semnalele din partea PSD nu sunt pozitive. De pildă, pe lângă faptul că nu vor ca votul prin corespondență să fie adoptat începând cu alegerile parlamentare, înțeleg că PSD ar vrea un nou proiect, obiectivul fiind acela de a mai găsi un nou pretext de amânare. Îi informez că PNL a depus de luni bune un proiect privind votul prin corespondență în baza căruia pot începe discuțiile și pot fi depuse amendamente”, a adăugat Raețchi.