MENIU

Radu Oprea: „Pachetul social e mai important pentru PSD decât funcția de premier”. Cum s-au împărțit ministerele - structura Guvernului

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că PNL va avea premierul, dar că pachetul social propus de social democrați este mult mai important decât funcția de șef al guvernului. Senatorul a anunțat și cum se împart ministerele, pe fiecare formațiune politică în parte.

„S-a votat structura propusă pentur un nou guver. Pachetul social e cel mai important pentru PSD. Îl cunoașteți, cuprinde toate acele măsuri legate de creșterea pensiilor, alocațiilor și salariului minim. E mai important acest pachet chiar decât funcția de premier. Criza politică trebuie să înceteze. Este nevoie de o rectificare, astfel încât salariile din sănătate să fie plătite la timp, motiv pentru care joi e nevoie de un guvern, pentru ca lucrurile să meragă înainte. Sunt 9 ministere la PSD și o funcție de ministru pentru Secretariatul General al Guverului. Avem Ministerul de Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Ministerul Muncii, cel al Culturii, cel al Tineterului și Familiei și SGG. UDMR își păstreaza cele 3 ministere, Dezvoltare, Mediu și Ministerul Sportului, iar la PNL rămân Ministerul Justiției, Ministerul de Interne, cel de Externe, Investiții, Energie, Educație, Ministerul Cerecetării și ministerul pentru IMM-uri. Aceasta e structura guvernului votată de colegii din Consiliul Politic Național. Pentru a avea garanția că este proiecte sunt implementate, ne-am asigurat că avem instrumentele necesare.

Delegația PSD, compusă din Marcel Ciolacu și secretarul general al partidului, Paul Stănescu, vor merge la Cotroceni cu un program de guvernare comun și o structura comună. Pachetul social pentru PSD e mai important decât premierul. Nu s-a intrat în detalii referitoare la funcții. E nevoie de un guvern funcțional care sa facă față crizei”, a declarat senatorul Radu Oprea.