MENIU

Radu Carp: Corina Creţu ar putea fi RESPINSĂ pentru INCOMPETENŢĂ în PE

<p>Corina Creţu </p>

Radu Carp, specialist în drept consituţional, crede că Corina Creţu ar putea fi RESPINSĂ pentru INCOMPETENŢĂ. Creţu este propunerea României pentru comisar european.

"Victor Ponta minte cu neruşinare. Portofoliul respectiv a fost pierdut înainte ca orice scrisoare să fi fost trimisă la Bruxelles. Asta arată slaba capacitate de negociere a României în cadrul Comisiei Europene. Şi mai arată ceva. Cu un candidat slab nu poţi să negociezi. Oricât de buni ar fi negociatorii, cu Corina Creţu nu s-a putut negocia nimic, dintr-un motiv foarte simplu: dânsa nu este competentă pe un domeniu anume. Dacian Cioloş era compentent pe agricultură, avea un CV solid în spate, a obţinut sorijinul Franţei. Leonard Orban avea experienţă în afacerile europene. Doamna Corina Creţu este specialistă în toate şi, în egală măsură în nimic. E foarte posibil ca doamna Creţu să fie respinsă de comisia de specialitate din PE. S-ar putea ca nici măcar să nu fie audiată. Atunci când un candidat este foarte slab, comisiile din PE îi trimit semnale informale preşedintelui CE pentru ca acesta să opereze rapid o modificare şi să trimită o altă persoană. Eu cred că doamna Corina Creţu nu are şansă la niciun portofoliu", a spus Carp.

Premierul Victor Ponta a dat vina pe Traian Băsescu şi pe liderii opozitiei pentru faptul că România ar putea să piardă postul de comisar pentru Politici Regionale. Ponta a criticat atât faptul că preşedintele Traian Băsescu "a contestat aseară nominalizarea lui Corina Cretu", cât şi scrisoarea trimisă de liderii opoziţiei, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, preşedintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, în care afirmă că nominalizarea europarlamentarului PSD s-a făcut prin încălcarea legii.

Mai multe articole despre:
UE comisar Uniunea Europeană Corina Creţu