MENIU

Quintus: bătălia pentru Bucureşti, şansele PNL şi de ce este Ponta "o frână" pentru România

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a analizat felul în care arată opţiunile pe care bucureştenii le vor avea la alegerile pentru Primăria Capitalei, explicând şi de ce, din punct de vedere politic, Victor Ponta reprezintă o "frână" pentru România.

Quintus a vorbit, în interviul acordat lui Rareş Bogdan, despre viitoarele alegeri pentru Primăria Capitalei şi şansele pe care le au reprezentanţii fiecărui partid.

Mircea Ionescu Quintus a explicat: "Apare acest domn Piedone, cu o poreclă care nu prea îl ajută mult, dar se pare că este cunoscut. Dacă nu o să apară o persoană pe care eu, în clipa de faţă, nu o văd nici la noi nici în altă parte, şansele Bucureştiului sunt mărunte şi e culmea, pentru că avem primari buni şi cinstiţi în ţară. Văd ce se întâmplă cu primarii acum: e ca şi cum intră un om sănătos într-un mediu viciat şi în trei zile se îmbolnăveşte. Mă tem de toţi primarii care încă sunt în funcţii, să nu se întâmple şi cu ei aşa ceva.

Cetăţenii acestei mari capitale trebuie să se gândească şi ei foarte bine cum putem onora prestigiul Bucureştiului în lume. Aţi avut ce efect surprinzător a avut întâmplarea cu primarul Bucureştiului în lume. O asemenea Capitală trebuie să aibă un mare primar: pe acela deocamdată nu îl văd.

Ar fi mare noroc pentru noi, PNL, dacă ar candida la Primăria Capitalei domnul Ponta, pentru că este uşor de depăşit. Cu domnul Dragnea e altă problemă, are o experienţă organizatorică, conduce treburi publice....În Bucureşti Ponta nu are nicio şansă, poate are la Gorj.

Îmi pare rău, că eu l-am recomandat pe Ponta şi mie nu mi-e dezagreabil, îl văd cu plăcere cum zâmbeşte frumos, dar din punct de vedere politic, pentru ţara asta este o frână de pe care nu ne ridicăm piciorul".