MENIU

PSD-ALDE, ultima zi de negocieri pentru Guvernul Dăncilă. Calcule pentru lista de miniştri

PSD-ALDE duc în continuare negocieri pentru posturile din Guvern. Astfel, baronii care nu au avut miniştri în Cabinetul Tudose au înaintat spre conducerea partidului propuneri, atât pentru posturile de ministru, cât şi pentru cele de secretari de stat. Surse din PSD au declarat, pentru realitatea.net, că propuneri vin din filiale din Moldova şi Dobrogea, cele care nu au avut mulţi miniştri în guvernele precedente. Spre exemplu, PSD Vaslui o propune pe Ana Birchall pentru Fonduri Europene, în timp ce PSD Vaslui mizează pe Eugen Teodorovici pentru Fonduri Europene, dar şi pentru portofoliul Finanţelor. Mai mult, joi, la Parlament, a avut loc o întâlnire între Dragnea şi Tudose, pentru a stabili ultimele detalii. Conform unor surse, cei doi lideri au vorbit despe statutul lui Tudorel Toader, care ar urma să rămână ministru al Justiţiei, dar susţinut de coaliţie, şi nu separat, de ALDE, asta pentru ca formaţiunea lui Tăriceanu să îşi poată păstra celelalte patru portofolii. Vineri, la ora 15.00, Parlamentul va decide calendarul pentru învestirea Guvernului Dăncilă.

O propunere surpriză ar urma să fie şi George Ivaşcu, pentru Ministerul Culturii, susţinut de organizaţia PSD Bucureşti. Totodată, şi Rodica Nassar este susţinută de filiala din Capitală, pentru postul de ministru al Sănătăţii. Deciziile se vor tranşa în şedinţa de vineri, de la ora 11.00, care va avea loc la sediul din Kiseleff.

Nemulţumirea liderilor de filială care nu au miniştri vine de la faptul că există organizaţii slabe care tot pierd alegeri, dar care au avut câte doi miniştri: Maramureş este una dintre acestea. Nemulţumiri vin, în acest sens, din Brăila, Vrancea, Dâmboviţa sau Constanţa, filiale care nu manifestă o susţinere faţă de Dragnea. Conform unor surse, ar uma ca Felix Stroe să fie menţinut ca propunere la Transporturi de către filiala Constanţa, dar mai sunt alte două propuneri la Transporturi care vor fi luat în calcul: Sorin Bota şi Răzvan Cuc, fost ministru.

Pe de altă parte, surse din PSD au reconfirmat că Sevil Shhaideh va prelua funcţia de secretar general al Guvernului, asta pentru, că are o experienţă administrativă puternică şi o poate ajuta pe Viorica Dăncilă.

Reamintim că luni, un membru important al CExN a făcut afirmații dure la adresa conducerii PSD. Acesta a declarat pentru realitatea.net că are încredere zero barat în noul Guvern Dăncilă, punctând că filiale PSD slabe, care pierd de ani de zile alegerile, primesc miniștri și secretari de stat, după ce îl laudă și susțin pe Liviu Dragnea. Mai mult, acesta a mai spus că Rovana Plumb ar urma să primească un portofoilu de premier după ce l-a tot lăudat pe Liviu Dragnea, deși acum ceva timp, era în tabăra lui Ponta. Pe de altă parte, acesta a mai punctat că liderii PSD din Moldova nu îndraznesc să comenteze în fața lui Dragnea, din două motive: au interesele lor, iar Dragnea are banii în pix pentru alocările de proiecte.

Membru CExN al PSD, acuzații dure către Dragnea: ”Am încredere zero barat în Guvernul Dăncilă!”