MENIU

PSD joacă tare. A cerut 3 posturi în Guvernul Ciucă. Ce șanse sunt ca social-democrații să bată palma cu generalul

Nicolae Ciucă, negocieri dure cu PSD. Foto/Inquam

PSD nu exclude intrarea la guvernare. Social-democrații au stat la masa negocierilor alături de liberali, departe de ochii presei. Cele două formațiuni nu au ajuns încă la o înțelegere. Și asta pentru că PSD ar fi cerut ministere în noul guvern - susțin surse politice citate de Realitatea PLUS, iar această situație nu ar fi pe placul liberalilor.

Sănătate, Finanțe și funcția de vicepremier. Acestea sunt cerințele celor de la PSD ca să susțină Guvernul Ciucă în Parlament. Reprezentanții PSD au emis pretenția de a împărți cu PNL ministerele din Guvernul Ciucă și nu oricum, ci pe termen lung.

Dan Vîlceanu a subliniat, duminică seara, că Ciucă are mandat din partea PNL să negocieze susținere parlamentară pentru un guvern minoritar PNL – UDMR, excluzând posibilitatea ca liberalii să intre la guvernare alături de PSD.

La întâlnire ar fi participat, din partea PSD, președintele Marcel Ciolacu, prim-vicepreședinții Paul Stănescu și Sorin Grindeanu, șeful Consiliului Național Vasile Dîncu, deputatul Alfred Simonis, vicepreședintele Dan Nica, liderul PSD Neamț Ionel Arsene, eurodeputatul Claudiu Manda.

Din partea PNL au fost prezenți premierul desemnat, Nicolae Ciucă, președintele PNL și premier demis Florin Cîțu, secretarul general Dan Vîlceanu și cei patru prim-vicepreședinți Rareș Bogdan, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur.