MENIU

PSD-istul Rizea, campanie electorală începută prea devreme, pe seama nevoiașilor din sectorul 5

Cristian Rizea, deputatul PSD care a anunțat că va candida pentru funcția de primar al sectorului 5 la alegerile din 2016, a început campania electorală puțin mai devreme, printr-o serie de evenimente ”de ajutorare” a bucureștenilor din acest sector.  

După ce, în urmă cu aproape două luni, Cristian Rizea a demarat o campanie de spectacole la grădinițele din sectorul 5, acum câteva săptămâni a publicat pe contul său de Facebook un filmuleț în care se vede cum împarte mâncare oamenilor nevoiași. 

”Incepand cu 2 noiembrie, Cristian Rizea, presedinte PSD Sector 5, ofera, zilnic, cate 300 portii de mancare, pensionarilor nevoiasi din sector”, scrie în descrierea filmulețului.

Rizea a transmis și un mesaj prietenilor săi de pe contul de socializare. 

"Sper ca dupa alegerile din iunie 2016 sa facem aceste actiuni pentru cat mai multi oameni din sector care se afla intr-o situatie dificila. Din pacate, sectorul 5 are foarte multi oameni cu probleme materiale. Sper sa putem oferi in fiecare zi o masa calda pentru toti cei aflati in suferinta", a declarat social-democratul. 

În imagini se vede cum înainte de a oferi pachetele cu mâncare, Rizea le-a dat bucureștenilor din sectorul 5 și un pliant cu fotografia sa și câteva informații despre el, fapt care ar putea însemna influențarea alegătorilor și ar putea intra sub incidența anumitor legi. 

Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente au menţionat, pentru Realitatea TV, că s-au primit două sesizări referitoare la acţiuniile deputatului Cristian Rizea.

Conform legii referitoare la "alegerea autorităţilor publice locale”, campania electorală începe cu 30 de zile inainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7:00.

Potrivit noului Cod Penal, oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Cristian Rizea a fost ales președinte al PSD Sector 5 în locul lui Marian Vanghelie. 

Mai multe articole despre:
sector 5 Cristian Rizea primărie sector 5