MENIU

PSD îşi face planuri pentru BNR. Vrea să propună sau să susţină un înlocuitor pentru Bogdan Olteanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că formaţiunea politică pe care o conduce va propune, dacă nu va susţine, în sesiunea parlamentară din toamnă, o persoană pregătită pentru postul de vicepreşedinte al BNR, care a rămas liber odată cu arestarea la domiciliu a lui Bogdan Olteanu.

PSD se pregăteşte să propună sau să susţină pe cineva pentru postul de vicepreşedinte al Băncii Naţionale a României (BNR) în sesiunea parlamentară din toamnă, a declarat, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vineri, la Vaslui.

”Nu există prevăzut în lege locuri pentru grupurile parlamentare pentru postul de vicepreşedinte în BNR, deşi, într-adevăr, Parlamentul votează. Le-am cerut colegilor mei din cele două Birouri Permanente (BP) ale Parlamentului să convoace un BP reunit, pentru a stabili data când să se voteze. Noi vom propune sau vom susţine pe cineva care să aibă chiar o pregătire pentru acest post foarte important. Evident, o vom face în sesiunea parlamentară. Pentru trei săptămâni, nu cred că sunt probleme la Banca Naţională pentru că, din câte se vede, instituţia funcţionează”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent, vineri, la Vaslui, la şedinţa Comitetului Naţional Executiv al partidului, la care au participat toţi liderii de filiale judeţene, precum şi conducerea centrală a PSD. Bogdan Olteanu şi-a depus, luni, demis din funcţia de viceguvernator al BNR, care a fost trimisă la Parlament, instituţie care trebuie să înregistreze demisia, au declarat surse oficiale, pentru News.ro.

Olteanu, viceguvernator al BNR din 2009 şi aflat la al doilea mandat, a fost reţinut în noaptea de 28 spre 29 iulie, de către procurorii DNA, iar ulterior instanţa a decis plasarea sa în arest la domiciliu.

El este acuzat de DNA că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu, care ocupa a treia treaptă în ierarhia BNR - după guvernatorul Mugur Isărescu şi primviceguvernatorul Florin Georgescu -, este primul înalt oficial al băncii centrale aflat într-o asemenea situaţie.

Mai multe articole despre:
măsuri PSD Olteanu Bogdan Olteanu numiri Liviua Dragnea