MENIU

PSD cere rechemarea din SUA a ambasadorului Maior. Dragnea: ”Are explicații de dat”

<p>George Maior&nbsp;</p>

PSD a decis în ședința conducerii partidului ca Ministerul Afacerilor Externe să facă pașii necesari pentru rechemarea de la post a ambasadorului la Washington, George Maior, a anunțat Liviu Dragnea. 

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, sâmbătă, după şedinţa conducerii PSD, că s-a stabilit ca MAE să înceapă demersurile legale pentru rechemarea de la post a ambasadorului Românei la Washington, George Maior.

Demersul vine în contextul ultimelor declaraţii făcute de Maior, care a criticat scrisoarea semnată de Rudolph Giuliani pentru preşedintele Iohannis.

”S-a cerut doamnei prim-ministru să îi ceară domnului ministru Meleșcanu să înceapă procedura pentru rechemarea lui George Maior din SUA”, a precizat Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă decizia are legătură cu observațiile lui Maior pe tema scrisorii lui Giuliani, Dragnea a evitat să răspundă. 

”Eu cred că ar trebui rechemat pentru că are multe explicații de dat în legătură cu protocoalele și în legătură cu pozițiile pe care le-a avut public în SUA, care depășesc atribuțiile unui ambasador”, a spus liderul PSD.

 

Mai multe articole despre:
George Maior Liviu Dragnea rechemare