MENIU

PSD ar putea discuta în CExN revocarea lui Kovesi. Ce spune Codrin Ștefănescu

PSD se reuneşte, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), iar potrivit liderului partidului, Liviu Dragnea, va fi făcută evaluarea activităţii secretarilor de stat.

Şedinţa CExN are loc în contextul scandalului provocat de acuzaţiile la adresa DNA, iar vicepremierul Paul Stănescu afirma, luni, că Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze de la conducerea instituţiei şi că partidul va lua „o decizie politică” privind „această chestiune foarte gravă”, relatează News.ro.

Ministrul Justiţiei a afirmat, într-o intervenţie, la Antena 3, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemna o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raportul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

Codrin Ștefănescu neagă că în ședință se va discuta despre Kovesi, dar admite că va exista un punct unde se va vorbi despre ”dezvăluirile” din ultimele zile.

”În mod sigur nu se va discuta despre Kovesi în ședința de partid. Va fi un punct legat despre dezvăluirile făcute în ultimele trei zile. (...) Putem cel mult să discutăm că Tudorel Toader nu s-a implicat în acest scandal, conformt legii. Nu trebuie să facă nimic altceva decât să aplice legea, să tragă o concluzie, să ne comunice nouă și țării ce se întâmplă”, a spus Codrin Ștefănescu la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
DNA PSD Kovesi CExN