MENIU

Legea prevenirii separării copilului de familie intra azi la vot. Proteste în fața Parlamentului, provocate de scenarii halucinante

Foto ilustrativ

Este scandal pe legea prevenirii separării copilului de familie, al cărei proiect intră miercuri la vot în Camera Deputaților. Protestele sunt organizate de contestatarii care consideră că statul ar dori să ia copiii din familii. În replică, ministrul Familiei a catalogat scenariile conspiraționiste drept "manipulare îngrozitoare".

Scenariile conspiraționiste vehiculate pe rețelele de socializare au creat o adevărat isterie în spațiul virtual, iar numărul căutărilor după denumirea proiectului de lege au explodat în ultimele zile. Printre temerile invocate de aceste scenarii sunt acelea că s-ar urmări "extragerea" copiilor din familiile sărace, că este o formă de discriminare a persoanelor cu dizabilități și, nu în ultimul rând, că există "riscul" adopțiilor de către "străini".

 

În replică, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a catalogat aceste critici drept o „manipulare îngrozitoare”.

 

Într-o postare pe pagina de Facebook, Firea a afirmat că nu se înființează instituții care „să ia copiii cu forța din familiile lor”.

 

„ATENȚIE!!! Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român NU IA COPIII din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească!!!

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familie dacă părinții sunt la muncă în străinătate!!!

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familiei dacă părinții nu îi vaccinează!!!

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familie dacă părinții nu au școală sau trăiesc în sărăcie!!!

Toate aceste lucruri invocate pentru a manipula opinia publică sunt, de fapt, motive pentru care au ajuns în grija statului unii copii. Tocmai asta vrem să prevenim, COPIII SĂ NU MAI AJUNGĂ ÎN GRIJA STATULUI ȘI SĂ RĂMÂNĂ ÎN FAMILIILE LOR!!!" a scris Firea.

 

Potrivit ministrului Familiei, aproape o treime dintre copiii care au intrat în sistemul de protecție specială anul trecut au ajuns în grija statului din cauza situației economice precare a familiei, nu pentru că ar fi fost abandonați sau nedoriți.