MENIU

Propunerea lui Cioloş pentru Sănătate, retrasă. Baciu, înlocuit cu Patriciu Achimaş-Cadariu

Propunerea lui Cioloş pentru Sănătate, retrasă. Baciu, înlocuit cu Patriciu Achimaş-Cadariu
Patriciu Achimaş-Cadariu

Andrei Baciu, ministrul propus al Sanătăţii, a fost retras din Guvernul Cioloş, la doar câteva ore de la anunţarea listei. Andrei Baciu era o prezenţă exotică în noul cabinet. Dacian Cioloş l-a prezentat drept un tânăr medic chirurg. În facultate, însă, a fost model, a defilat pe podium şi a apărut în mai multe ipostaze incitante. Baciu a fost înlocuit cu Patriciu Achimaş-Cadariu. Acesta este şeful Clinicii oncologice din Cluj.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a decis să nu îl mai includă în Cabinetul său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătăţii. Decizia a fost luată în urma controverselor apărute în spaţiul public după nominalizarea acestuia.

Baciu a fost înlocuit cu doctorul Patriciu Achimaş-Cadariu. Din 2012, Achimaș-Cadariu este director general al Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă Cluj-Napoca.

Achimaș-Cadariu lucrează la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I Chiricuţă” Cluj-Napoca din 2006, ca medic primar Ginecologie Oncologică. Are un Master în Advanced Oncology la Universitatea Ulm din Germania și este doctor în ştiinţe medicale.

Este și conferențiar universitar și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj. A publicat mai mutle cărți de specialitate.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunţat componenţa Cabinetului său. VEZI LISTA MINIŞTRILOR

După anunţul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

De asemenea, medici şi manageri de spitale s-au declarat contrariaţi la aflarea veştii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătăţii, motivând că acesta nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce o instituţie publică de dimensiunea şi cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.

Cozmin Gușă: Cioloș își confirmă angajamentul de tehnocrat pe care și l-a luat în momentul desemnării