MENIU

Primarul Sectorului 1 vrea tranșarea amnistiei și grațierii duminică la CEx-ul PSD

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache a declarat vineri, pentru News.ro, că a solicitat ca la şedinţa de duminică a CEx să fie clarifictă "această treabă cu amnistia şi graţierea", spunând că va avea loc un vot.

Partidul Social Democrat trebuie să lămurească problema legată de o eventuală amnistie sau grațiere în ședința CEX de duminică, deoarece este ultima din acest an.

iderul organizației PSD sector 1, primarul Sectorului 1 Dan Tudorache, a confirmat pentru Știrile Pro Tv că la ședința liderilor PSD care va avea loc duminică s-ar putea discuta și despre o ordonanță despre amnistie și grațiere.

În opinia sa, social-democrații trebuie să profite de faptul că duminică are loc ultima ședință a Comitetului Executiv al PSD din acest an și să se ia o decizie clară în privința acestui subiect.

La rândul său, președintele comisiei parlamentare pentru legile justiției, Florin Iordache, a declarat vineri că nu știe ca peordinea de zi a CEX-ului de duminică să se afle și un punct referitor la amnistie și grațiere, însă a recunoscut faptul că orice memri CEX poate veni cu această propunere chiar în timpul ședinței.

De altfel, el este de părere că  ”ar trebui (să existe, n. red.) un moment zero în care să se discute despre amnistie și grațiere”.