MENIU

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe: Maghiarii sunt pedepsiți pentru votul de la prezidențiale

<p>Primarul municipiului Sf&acirc;ntul Gheorghe: Maghiarii sunt pedepsiți pentru votul de la prezidențiale</p>

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, miercuri, după anunțul DIICOT privind începerea urmăririi penale în rem (pentru fapte) pentru amenințare, ca maghiarii sunt pedepsiți pentru votul de la prezidențiale. Totodată, Antal Arpad consideră că acțiunile prefecților împotriva unor consilii locale reprezintă provocări "venite de la București", informează HotNews.

"Noi trăim ca frații cu românii din Transilvania, suntem provocați întotdeauna de la București. De la București vine veninul, nu din Transilvania", a declarat Antal Arpad.

De asemenea, Arpad a notat că aceste acțiuni au apărut după turul al doilea al alegerilor prezidențiale, deoarece maghiarii au "votat prost" și acum trebuie să fie "sancționați", făcând, astfel, referire la votul masiv al minorității maghiare, în favoarea lui Klaus Iohannis și împotriva premierului Victor Ponta.

Pe de altă parte, primarul municipiului Sfântul Gheorghe a explicat că declarațiile sale de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali ai UDMR nu au reprezentat amenințări, ci o reacție la faptul că minoritatea maghiară s-a simțit amenințată de acțiunile prefecților.

"Daca vor asculta ce am declarat vor vedea ca suntem in fata unei stiri Radio Erevan. Nu noi am amenintat, ci noi ne-am simtit amenintati, nu noi am provocat, ci noi ne-am simtit provocati", a continuat Antal Arpad, care a sustinut ca in acest sens i-a solicitat premierului Victor Ponta ca prefectii sa nu mai "provoace" maghiarii. Eu cred dupa 25 de ani de la Revolutie era timpul sa ne apucam din nou sa cautam teroristi in Romania si asa cum acum 25 de ani maghiarii erau acuzati ca sunt teroristi din nou intre maghiari sunt teroristi", a mai spus primarul municipiului Sfântul Gheorghe.

Mai multe pe HotNews.