MENIU

Primarul interimar al Capitalei, Dan Ştefănel Marin, a fost revocat din funcţie după 70 de zile

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis prin vot să îl demită pe primarul interimar al Capitalei, Dan Ştefănel Marin (UNPR). Decizia a fost luată în şedinţa extraordinară de la ora 15.00, anunţă Realitatea Tv. PNL București a anunţat marţi, la ora 14.00, că a decis să demareze procesul de demitere a primarului general interimar Ștefănel Dan Marin, iar consilierii generali ai PNL vor iniția în cadrul ședinței de marți a CGMB un proiect de hotărâre privind schimbarea primarului interimar, a anunțat vicepreședintele PNL București, Marius Vintil, potrivit Agerpres.

UPDATEA 16:10 37 de consilieri ai PMB ar fi votat pentru demiterea lui Dan Ştefănel Marin, anunţă Realitatea Tv. Edilul nu a participat la şedinţă. Reamintim că Marin Dan Ştefănel, primarul interimar al Capitalei, a confirmat încă de luni zvonurile potrivit cărora liberalii vor schimbarea sa din funcţie. Consilierii PNL au convocat pentru luni la ora 15.00, o şedinţă extraordinară a Consiliului General.
 
UPDATE 15:10 La ora 14.00 a avut loc şi o conferinţă de presă la sediul PNL în care s-a anunţat iniţierea procedurii de demitere
 
"Primarul UNPR trebuie să plece imediat pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureștiului. Orice zi pe care o mai petrece în fruntea orașului înseamnă o întârziere în soluționarea problemelor existente", a declarat marți Marius Vintilă într-o conferință organizată la sediul PNL București.

El a susținut că Ștefănel Dan Marin a refuzat să aplice măsurile pe care și le-a asumat prin Acordul pentru Bucureșteni și refuză să ia măsuri concrete și urgente ce se impun pentru rezolvarea problemelor Bucureștiului.

Ce îi reproşează PNL lui Marin: întârzierea nejustificată a adoptării bugetului RADET

Printre problemele enumerate de liderul PNL București se numără întârzierea nejustificată a adoptării bugetului RADET fapt ce crește riscul ca în această iarnă regia să nu poată asigura furnizarea apei calde și căldurii bucureștenilor.

O altă problemă semnalată de PNL București este cea privind refuzarea de către Ștefănel Dan Marin a publicării contractelor de achiziții publice precum și nepunerea în aplicare a punctului din Acordul pentru Bucureșteni privind auditul la nivelul primăriei.

"Ștefănel Dan Marin nu a propus și nu a luat nicio măsură concretă privind RATB. El refuză în continuare să reglementeze regimul gratuităților transportului public. Din acest motiv, RATB înregistrează zilnic penalități de 1,2 milioane de lei către ANAF deoarece municipalitatea nu plătește către regie contravaloarea gratuităților oferite diverselor categorii de beneficiari în baza unui contract", a mai arătat vicepreședintele PNL.

PNL București a propus prin Acordul pentru Bucureșteni o serie de măsuri privind transparentizarea actului administrativ și a funcționării Primăriei Capitalei însă susține că o bună parte dintre măsurile propuse au rămas fără ecou și dă exemplu schimbarea componenței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

Ştefănel Marin a confirmat zvonurile despre demiterea sa: Din câte ştiu eu, da.
 
Întrebat dacă se are în vedere schimbarea sa de la conducerea Primăriei Capitalei, Marin Dan Ştefănel a spus, pentru Agerpress: „Din câte ştiu eu, da. Nu ştiu dacă neapărat de la PSD, dar din câte ştiu eu de la PNL. Eu, mâine, la şedinţa de la ora 15,00 convocată de PNL, nu particip, pentru că nu este convocată de mine, eu am convocat şedinţa de joi ordinară, în care am pus lucruri serioase pe ordinea de zi, printre care şi bugetul RADET“.
 
Edilul interimar al Capitalei spune că unii consilieri ştiu să facă doar declaraţii la televizor, fără să vină cu soluţii la problemele curente ale Capitalei.
 
„După ce se rezolvă anumite probleme, este uşor să spui: gata, ne-am făcut treaba şi venim noi, băieţi simpatici. Nu i-am văzut niciodată (pe unii consilieri — n.r.) stând alături de mine nici în discuţiile cu RADET, nici în discuţiile cu ELCEN, nu i-am văzut stând alături de mine în lucruri esenţiale pentru Bucureşti, mai ales că am trecut totuşi printr-un accident, poate cel mai tragic accident din '77 încoace, şi nu am văzut pe niciunul care să vină să propună ceva pentru. Toată lumea ştie să facă declaraţii la televizor, toată lumea vrea să fie băiat simpatic, fiecare dintre ei, personal, în schimb, după ce apele s-au liniştit şi a venit Ştefănel să facă un pic ordine în primărie, ca să pot să dau nişte directori mari afară, acum s-au trezit şi ei că am vrea şi noi un pic la frigider", a spus edilul interimar.