MENIU

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis, după explozia de pe aeroportul din Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat îngrijorarea faţă de exploziile cu bombă din Bruxelles, spunând că este foarte importantă solidaritatea noastră în aceste momente. Totodată, acesta a postat şi pe pagina sa de facebook un mesaj în care condamnă ferm terorismul.

UPDATE 11. 04. Ulterior, preşedintele a ţinut şi un moment de reculegere în memoria celor care au murit în exploziile de la Bruxelles:

"Condamnăm cu fermitate atacurile teroriste. Azi e zi neagra. Va invit un moment de reculegere", a spus preşedintele la Palatul Cotroceni.

UPDATE. Redăm, în continuare, postarea de pe facebook a preşedintelui:

"Exploziile care au avut loc în această dimineață la Bruxelles reprezintă o tragedie cutremurătoare pentru Belgia și pentru întreaga Europă. Transmit condoleanțe și îmi exprim întreaga compasiune față de cei afectați de acest incident, față de poporul și autoritățile belgiene. Terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați de atacurile tot mai dese din ultima vreme și, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să luptăm cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel", a scris preşedintele.

"Vom urmări evoluţia exploziei de la Bruxelles. Este foarte importantă solidaritatea noastră. Suntem îngroziţi şi întristaţi",  a spus preşedintele Iohannis.

Două deflagrații puternice au fost simțite pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei, marți dimineață. Presa belgiană a anunțat că mai multe persoane au fost rănite. Aeroportul este evacuat în aceste momente.

Ca urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineţii de astăzi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada României în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii biroului TAROM de la Bruxelles,  în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate.

 Ambasada României în Regatul Belgiei menţine contactul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale.

 

 

Mai multe articole despre:
explozie măsuri Bruxelles anunţ decizii Klaus Iohannis