MENIU

Preşedintele PSD Olt îi cere lui Zgonea demisia din toate funcţiile deţinute în partid

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că numărul doi din partid, Valeriu Zgonea, ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în PSD în urma conflictului pe tema rămânerii lui Liviu Dragnea în fruntea formaţiunii.

''Eu cred că Zgonea ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în partid'', a spus el, potrivit Mediafax.

Paul Stănescu a subliniat că sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul Referendumului este nedreaptă, iar în 2012 Liviu Dragnea nu a făcut cu nimic mai mult decât toţi membrii USL de la acea vreme.

''Eu cred că Valeriu Zgonea ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în partid pentru poziţia pe care a luat-o vizavi de preşedintele PSD, după hotărârea nedreaptă care a fost dată. Condamnarea la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului este nedreapă şi susţin în continuare acest lucru pentru că Dragnea a făcut ceea ce au făcut toţi membrii de partid PNL, PSD şi PC. Cu toţii am făcut acelaşi lucru'', a afirmat Paul Stănescu.

Preşedintele PSD Olt a susţinut că Liviu Dragnea ar trebui să continue la şefia partidului, arătând că această opine este împărtăşită de majoritatea social-democraţilor.

''Dragnea trebuie să rămână în continuare la conducerea partidului. În afară de Zgonea, toţi membrii BPN, preşedinţii de organizaţii, primarii din judeţe pe care i-am contactat susţin că Dragnea trebuie să rămână pentru că e o hotărâre care e nedreaptă'', a mai spus Stănescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanţă, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă. Ulterior, tot vineri în jurul orei 15.00, la sediul PSD a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv a cărei concluzie a fost că Liviu Dragnea trebuie să rămână la şefia PSD, preşedintele executiv, Valeriu Zgonea, cerându-i, însă, demisia.

După întâlnirea cu toţi liderii aflaţi în sediul central al partidului, în timp ce aceştia îl aşteptau pe preşedintele PSD în faţa camerelor de luat vederi, Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea au discutat separat. Ulterior, Zgonea a părăsit furios sediul PSD şi a declarat că se gândeşte până luni dacă renunţă la toate funcţiile din partid.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că partidul a decis ''aproape'' în unanimitate ca el să rămână la conducerea social-democraţilor pentru a gestiona campania electorală, precizând că discuţia va fi reluată după alegerile locale.

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, i-a transmis duminică liderului partidului, Liviu Dragnea, că viitorul PSD nu trebuie să fie periclitat de interese personale sau de grup, acuzându-l că aruncă în mod iresponsabil în spatele sutelor de mii de membri problemele sale cu legea.

Mai multe articole despre:
PSD demisie PSD Dragnea zgonea