MENIU

Preşedintele Klaus Iohannis, în concediu două săptămâni. Află unde îşi petrece vacanţa!

<p>Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis.</p>

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lua, de la începutul săptămânii viitoare, o vacanţă de cel puţin două săptămâni. Însă, până acum, preşedintele României nu a dezvăluit locurile în care va merge în aceste zile libere.

Potrivit unor surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, citate de Mediafax, nu este vorba despre un concediu al preşedintelui, ci doar de o vacanţă, el fiind oricând pregătit să revină în Bucureşti, dacă va fi necesar.

Sursele au mai precizat că preşedintele României îşi va petrece cele două săptămâni la vila de protocol de la Neptun, dar şi la Sibiu.

De altfel, atâta timp cât se va afla pe litoral, Klaus Iohannis va avea la dispoziţie la Neptun şi un birou de unde să poată lucra. Restul timpului, Klaus Iohannis îl va petrece la Sibiu. Potrivit surselor citate, şeful statului nu va părăsi ţara în această perioadă.

Preşedintele se va afla în vacanţă cel puţin două săptămâni.

Mai mult, preşedintele a fost invitat pe 15 august la ceremoniile de la Constanţa, prilejuite de Ziua Marinei. Şeful statului nu a confirmat, până în acest moment, participarea.

Este a doua vacanţă pe care o ia Klaus Iohannis de la preluarea mandatului, după ce, în luna aprilie, preşedintele a petrecut sărbătorile de Paşte în Portugalia, alături de soţia sa, Carmen. La acel moment, vacanţa preşedintelui a fost anunţată de Administraţia Prezidenţială abia după apariţia unor informaţii în presa portugheză.

Ultima dată în acest an, preşedintele Klaus Iohannis a fost la Neptun în 13 iunie, când a împlinit 56 de ani. El a mers la Neptun, la vila de protocol din staţiune, şi în 3 iunie, atunci aflându-se pentru prima dată pe litoralul românesc după ce a devenit şef al statului.

Neptun a fost staţiunea preferată a fostului preşedinte Traian Băsescu. În cei zece ani de mandat, acesta a fost prezent la Neptun în fiecare vară şi a mers de mai multe ori la una din terasele din zonă.