MENIU

Preşedintele Croaţiei vine astăzi în România, la invitaţia lui Klaus Iohannis

Preşedintele Republicii Croatia, Kolinda Grabar-Kitarovic, va sosi, luni, la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Vizita sefului statului croat va dura pana pe 4 octombrie. Klaus Iohannis o va primi pe omoloaga sa la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

"Vizita se inscrie in tendinta ascendenta inregistrata in ultimii ani a relatiilor romano-croate, inclusiv prin vizita oficiala la Zagreb, in 2015, a presedintelui Klaus Iohannis, si in contextul aniversarii in acest an a 25 de ani de relatii diplomatice romano-croate. In cadrul convorbirilor, discutiile se vor axa pe dezvoltarea si aprofundarea relatiei bilaterale si pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeana, regionala si de securitate", anunta Administratia Prezidentiala.
 
In plan bilateral, vor fi discutate modalitatile prin care nivelul de excelenta atins in dialogul politic va putea crea premisele obtinerii unor rezultate mai bune, concrete in domeniul economic, precum si in alte domenii sectoriale.
 
Cei doi presedinti vor deschide in data de 3 octombrie lucrarile Forumului oamenilor de afaceri romani si croati, ocazie cu care vor fi transmise mesaje de stimulare a mediului de afaceri din cele doua state pentru dezvoltarea, in continuare, a relatiilor bilaterale economice, inclusiv a investitiilor reciproce.