MENIU

Premierul Victor Ponta trimite "mica amnistie fiscală" la Parlament

Premierul Victor Ponta trimite mica amnistie la Parlament

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că trimite la Parlament un proiect de lege privind amnistierea unor situaţii fiscale.

"Astăzi avem un proiect de lege, pentru că nu avem voie prin OUG, pe care îl trimitem zilele acestea la Parlament privind amnistierea unor situaţii fiscale care cele mai multe dintre ele au generat procese, au generat controale din urmă. Mă refer la drepturi de autor, persoane fizice autorizate, persoane independente, CASS pe care trebuie să îl luăm de la alocaţiile copiilor, situaţii în care ne ducem în urmă şi chinuim oamenii şi firmele. Şi oricum ne costă mai mult să facem procese, să punem ANAF-ul pe capul oamenilor. Există un moment T zero. De la acel moment, absolut toată lumea, fără niciun fel de excepţie, trebuie să îşi plătească taxele. Sunt convins că în Parlament vom avea sprijinul necesar", a spus Ponta.

Guvernul vrea amnistie fiscală pentru PFA, CASS și drepturi de autor, măsura vizând persoanele aflate în proces cu ANAF și fiind prevăzută într-un proiect de lege.

"Proiectul de lege care sa prevada foarte clar ca tot ce e in trecut pana la 1 iunie, sume pe care exista procese intre ANAF si diversi contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, in general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru soferi, deci toate cele in care noi ne aflam intr-o multime de procese, avem miercuri proiect de lege - sigur, Parlamentul urmeaza sa-l dezbata, Camera Deputatilor e decizional - si vrem sa facem un moment T0: dom'le, pana aici, stergem, ca a fost legislatia buna sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costa mai mult decat banii pe care ii recuperam, dupa care, de la 1, oricine greseste, plateste", a spus Victor Ponta.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a suspendat, saptamana trecuta, emiterea deciziilor privind regularizarea contributiilor de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru anul 2012, dupa ce unii contribuabili au fost instiintati ca au de platit sume mai mari decat veniturile obtinute.

Guvernul vrea amnistie fiscală pentru PFA, CASS și drepturi de autor. Ce promite Victor Ponta

Mai multe articole despre:
guvern Victor Ponta premier amnistie