MENIU

Mihai Tudose, în prima vizită externă. Ce asigurări a dat premierul la Bruxelles

Mihai Tudose, în prima vizită externă. Premierul dă asigurări la Bruxelles

Premierul Mihai Tudose dă asigurări, la Bruxelles, că orice iniţiativă legislativă va fi adoptată după consultarea prealabilă a celor implicaţi, potrivit unor surse oficiale citate de Realitatea TV. Asta după experimentul Ordonanţei de Urgenţă 13, care a stârnit critici din partea oficialilor europeni. Mihai Tudose se află în capitala Belgiei, în prima sa vizită externă, unde are o serie de întrevederi cu oficialii europeni.

La întâlnirea de la Bruxelles, premierul român și președintele Consiliului European au discutat despre lupta împotriva corupției, iar premierul a dat asigurări că inițiativele vor fi adoptate de Parlament, și nu de Guvern, cu respectarea transparenței.

Asta după ce, în 30 iunie, imediat după ce a preluat mandatul, Mihai Tudose a primit o scrisoare de la Donald Tusk.

"Statul de drept și progresele în combaterea corupției, în conformitate cu înaltele așteptări ale societății românești și cu valorile UE, sunt esențiale pentru a se asigura că toți cetățenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunitățile oferite de calitatea de membru al Uniunii", i-a scris președintele Consiliului European noului premier român, la finele lunii trecute.

Şeful Executivului se află la prima sa vizită externă, pe agendă figurând discuţii şi cu mai mulţi oficiali europeni.

În comunicatul prin care Guvernul a anunţat vizita, premierul a precizat că doreşte să transmită mesajul că România este un partener serios, care își va respecta toate angajamentele asumate anterior.

Mai multe articole despre:
donald tusk Mihai Tudose