MENIU

Premierul Dacian Cioloș, vizită de lucru în SUA. Cine sunt oficialii cu care se va întâlni

Premierul Dacian Cioloş se află de astăzi până miercuri în Statele Unite ale Americii. Şeful Executivului se va întâlni marţi cu vicepreşedintele american Joe Biden, dar va avea discuţii şi cu alţi oficiali ai Administraţiei americane şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

"Această vizită am gândit-o în ideea de a construi pe relația solidă dezvoltată în ultimii ani între România și Statele Unite. Pornind de la parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA și această experiență pozitivă pe domeniul securității și apărării, pe această încredere reciprocă între România și Statele Unite care s-a construit în acești ani, să progresăm și cu o componentă economică mai consistentă. (...) Principalul obiectiv al acestei vizite este unul legat de cooperarea în domeniul economic, dar sigur și alte domenii pe care putem continua să dezvoltăm acest parteneriat strategic", afirma, joi, prim-ministrul Dacian Cioloș.

Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirilor pe care le va avea cu oficialii americani — vicepreședintele Joe Biden, secretarul pentru Comerț, Penny Pritzker, secretarul pentru Energie, Ernest Moniz, secretarul pentru Agricultură, Tom Vilsack, dar și cu oameni de afaceri americani — va prezenta potențialul de dezvoltare economică a României și va încuraja investitorii americani să vină pe piața românească.

"Ceva este în neregulă, e clar că orice preşedinte al României are printre obiectivele prioritare o vizită la Washington. Faptul că merge premierul arată că ceva este în neregulă", spune fostul preşedinte Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a fost recent în SUA, în aprilie, la un summit pe securitate nucleară, dar n-a avut nicio întâlnire oficială cu administraţia americană. Anul trecut însă, în septembrie, şeful statului a discutat la Washington cu vicepreşedintele american, Joe Biden.

Mai multe articole despre:
SUA Dacian Cioloş