MENIU

Prefectul Capitalei a semnat ordinul de evacuare a pieței după intervenția jandarmilor

Prefectul Capitalei o contrazice pe ministrul de Interne, Carmen Dan! Speranţa Cliseru spune că în noaptea protestului Diasporei a semnat ordinul de evacuare după miezul nopţii, nu la ora 20, aşa cum susţine ministrul de Interne.

,,Eu nu m-am aflat în centrul de comandă. Nu existau două centre. Cum v-a spus și domnul viceprimar, nu ne-am aflat noi în centru, în centrul mobil... Centrul e un vehicul mobil”, a adăugat prefectul Capitalei.

Întrebată despre acel „flux informațional intern” în baza cărora s-a luat decizia reprimării violente a protestului, Speranța Cliseru a spus că „șeful de operațiuni al Jandarmeriei a mai venit, a mai plecat” și că s-a bazat pe buna credință a informațiilor venite de la Jandarmerie și pe profesionalismul acesteia.

Cliseru a mai spus că în ziua de 10 august nu a vorbit cu Carmen Dan, dar că s-a „consultat” ulterior cu ministrul de Interne. În plus, prefectul Capitalei a afirmat că a semnat ordinul de evacuare a Pieței după miezul nopții.

Declaraţia prefectului a fost făcută la Parlament, acolo unde ar fi trebuit să fie audiată de senatorii comisiei de Apărare. Audierea a fost însă amânată din lipsă de cvorum, în condiţiile în care mai puţin de jumătate dintre membrii comisiei au venit astăzi la muncă.

Mai multe articole despre:
violenţe Speranţa Cliseru 10 august audiata