MENIU

Predoiu: Votul în cazul lui Chiţoiu arată că PNL şi PSD sunt mână în mână

Predoiu: Votul în cazul lui Chiţoiu arată că PNL şi PSD sunt mână în mână

Liderul PDL Cătălin Predoiu a declarat, marţi, că votul Parlamentului de respingere a începerii urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu este o nouă lovitură aplicată justiţiei şi interesului ţării, arată că noua majoritate acoperă hoţia vechii majorităţii şi că PSD şi PNL sunt "mână în mână".

"Ceea ce s-a întâmplat în Parlament prin votul dat de respingere a începerii urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu, a fost din nou oprită justiţia, este o nouă lovitură aplicată justiţiei ca şi interesului României. Un astfel de vot va avea repercusiuni asupra modului în care România este privită în exterior, asupra raportului pe justiţie, asupra dosarului Schengen, asupra modului în care investitorii privesc către România", a afirmat, la o conferinţă de presă, Cătălin Predoiu.

El a arătat că nu este prima dată când este oprită justiţia, menţionând votul Parlamentului dat în cazurile Cosma, Vosganian, Borbely şi altor miniştri.

"De aceea condamnăm cu toată fermitatea această conduită", a mai spus Predoiu, care a arătat că se împiedică o anchetă care viza o instituţie foarte importantă pentru economie, ASF.

"Noua majoritate acoperă hoţiile vechii majorităţi, ceea ce demonstrează că sunt mână în mână. Remarc faptul că preşedintele Senatului, Călin popescu Tăriceanu, a debutat într-o zi în care Parlamentul a dat un dos de palmă intereselor României", a mai spus Predoiu.

El a mai arătat că acest vot îl protejează nu numai de Daniel Chiţoiu, dar şi pe Victor Ponta pentru că răspunsurile duceau la întrebări legate de conduita acestuia.

Potrivit lui Predoiu, PNL a avut doar "o schimbare de faţadă, nu de poziţie" şi că "războiul rece dintre cele două partide, PSD şi PNL, este de suprafaţă, în profunzime legăturile dintre ele fiind neschimbate".

Camera Deputaţilor a respins, marţi, prin vot secret, cererea privind încuviinţarea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu.

Au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale 248 de deputaţi, iar în favoarea cererii s-au înregistrat 108 voturi. De asemenea, trei voturi au fost anulate.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în cazul votului privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, "copleşitoarea majoritate" a deputaţilor PNL s-a exprimat în favoarea solicitării procurorilor.

Mai multe articole despre:
parlament PNL PSD vot Daniel Chiţoiu Cătălin Predoiu